Skocz do zawartości

Cała aktywność

Strumień aktualizowany automatycznie

  1. Dzisiaj
  2. trainee

    Problem z modułem bluetooth

    To żeby nie wprowadzać zbyt wielkich rewolucji do Twojego dotychczasowego zamysłu, to można tak: static bool insideUnsolicitedMessage = false; if (Serial.available() > 0) { char code = Serial.read(); if (insideUnsolicitedMessage) { if (code == '\r') insideUnsolicitedMessage = false; } else { if (code == '+') insideUnsolicitedMessage = true; else processCommand(code); } } By nie szaleć w głębokości zagnieżdżeń, proponuję zrobić funkcję void processCommand(char code), a w niej umieścić Twoje pierwotne warunki od sterowan
  3. Wczoraj
  4. O ile dobrze rozumiem Twoje pytanie, to dwie najbardziej popularne biblioteki okienkowe na linuksach to GTK+ i Qt. Wydaje mi się, że Qt może być trochę łatwiejszy na start, zwłaszcza, że ma swoje dedykowane środowisko Qt Creator. Szkicować okna wizualnie da się w obu.
  5. trainee

    Problem z modułem bluetooth

    Ja tak tylko na szybko wtrącę, że jak to w Hayesie/komendach AT, zwał jak zwał, komunikaty "niezamówione", czyli te niebędące odpowiedzią na komendę, zaczynają się od znaku "+", a kończą się "jakimś" znakiem nowego wiersza, widziałem różną modę w urządzeniach AT. Także można od plusa do nowego wiersza ignorować. Można też się rozpędzić bardziej i sprawdzać kiedy nastąpiło połączenie, kiedy rozłączenie.
  6. Dobra...juz dzis mnie zniszczylo to psychicznie...jutro zrobimy to na String'u i bedzie dzialac tak jak ma dzialac...
  7. teraz nie ma kompletnie sterowania nad autkiem. Jedzie ciągle do przodu
  8. teraz tak to wygląda
  9. No to wpisz D i zwieksz delay do 100(to tylko tak dla pewnosci) i musi dzialac
  10. Czyli to nie jest pierwszy znak twojej wiadomosci...i do poki sie nie dowiemy jak wyglada calosc to kod ktory podalem nie bedzie dzialal...(bo i nie moze)
  11. Bo masz tu ciąg S czyli stop i jest dobrze a jak rozłączam to pierwsze co wyskakuje to D
  12. Już spróbowałem i nadal nic
  13. Napewno? Bo to juz trzecia wersja tego co jest na poczatku No to wpisz 'D' tam gdzie masz 'P'
  14. Witam, szukam dodatku/programu pozwalającego na ustawienie okienek w visual studio tak jak to wygląda w windows forms ale działającego na linuxe. W skrócie program ma komunikować sie przez modbus z arduino a te dane chce chce wyświetlić na monitorze i mieć klikalne przyciski i tym podobne. Ewentualnie jakieś inne rozwiązanie okienkowe chociaż najlepszy był by program klikalny najlepiej darmowy
  15. Jaki jest pierwszy znak tego komunikatu?? Bo juz sie pogubilem
  16. nie...używam swojego kodu i chyba masz rację bo na górze była jeszcze dalsza część
  17. Aha...bo uzywasz tego mojego kodu i urywa kawalek wiadomosci... To zamiast 'P' wstaw '+' w tym ifie na poczatku i sprawdz
  18. no właśnie to zrobiłem i to wyskoczyło
  19. Nie...poprostu podlacz wszystko, otworz monitor i rozlacz polaczenie blue
  20. czyli odczekać chwilę?
  21. Czyli to wczesniej chyba nie byl caly komunikat.. Wlacz to, otworz monitor zeby wywalilo caly komunikat
  22. i ciągle to co powyżej wysłałem
  23. W monitorze dalej to samo wyswietla??
  1. Załaduj więcej aktywności
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.