Skocz do zawartości

Bartoszino

Użytkownicy
  • Zawartość

    4
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralna

O Bartoszino

  • Ranga
    1/10
  • Urodziny 23.11.2001

Informacje

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    Wałbrzych
  • Języki programowania
    C/Arduino
  • Zawód
    Technik elektronik
  1. Zlutowałem przewód RCA, podłączyłem i... ku mojemu zaskoczeniu wszystko działa, dodatkowo w między czasie podłączyłem kamerę i napisałem kilka skryptów, wygląda na to że wszystko oprócz HDMI działa co mocno sugeruje uszkodzenie HDMI. Będę szukał dalej rozwiązania problemu ale teraz skupię się dokładnie na samym gnieździe. Jak się czegoś dowiem będę informował
  2. W zasilaczu nie ma problemu bo malina sprawdzona była na 2 zasilaczach, tak jak pisałem 3 monitory i trzy różne kable HDMI, powiedzcie na jakiej zasadzie odbywa się transmisja obrazu przez Jack'a? Czy wystarczy podłączyć czy trzeba coś ustawiać? Może sprawdzę tą drogą Czy możliwe jest żeby HDMI padło jakoś programowo? Czy coś takiego się może przydarzyć? Po podłączeniu HDMI , monitor tak jakby widział że coś jest podłączone i stara się łączyć, niestety dalej nieskutecznie Komunikacja po ssh i vnc działa bez zarzutu.
  3. Witam ponownie, Problem dalej nie rozwiązany, raspberry łączy się z komputerem po ssh, da się nim sterować. Nie ma fizycznych uszkodzeń, sprawdzane na 3 monitorach i 3 kablach HDMI, wszysko wydaje się w porządku oprócz braku wyświetlanego obrazu.
  4. Cześć, mam problem z moją maliną mianowicie po kilku dniach korzystania z niej jako mała jednostka centralna pojawił się problem! Podczas włączania, zapala się dioda czerwona i mruga dioda zielona tak jak niby powinna ale nie wyświetla się obraz z HDMI. Sytuacja pojawiła się po zamontowaniu maliny w obudowie i naklejeniu radiatorów (obie rzeczy oczywiście montowałem z wyłączonym sprzętem, dodam że nie korzystałem z portu GPIO ani innych wyprowadzeń prócz myszki i klawiatury. Wcześniej wszystko było ok, dodam że próbowałem z inną kartą SD i na nowo wgranym systemem ale to nic nie zmienia. Proszę o pomoc bo nie wiem co zrobić!
×
×
  • Utwórz nowe...