Skocz do zawartości

TheZioMeK

Użytkownicy
  • Zawartość

    5
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

TheZioMeK's Achievements

2/10

2/10 (2/10)

0

Reputacja

  1. Instalacja na nowo systemu pomogła, ale nie wiem co było przyczyną takiego zachowania. Zwłaszcza, że to był praktycznie czysty system.
  2. Cześć. Próbuje stworzyć aplikacje do wysyłania powiadomień SMS w oparciu o RPi 3B i Waveshare 13460. Niestety mam problem z komunikacją UART. Po wpisaniu komendy AT otrzymuje coś takiego. Sugeruje się atrtykułem Raspberry Pi i moduł Waveshare 13460. GSM i GPS w służbie jej królewskiej mości z jedyną różnicą że nie korzystam z SSH i Putty. Na płytce diody zamiast mignąć świecą się dość długo co sugeruje że polecenia jakby są zwielokrotnione. Co może być nie tak? Na windowsie po USB Waveshare nie ma problemu.
  3. Być może w tym był problem. Dzięki! Teraz natomiast mam problem z zamianą kodu, tak aby rejestr działał w drugą strone. Po zmianie na rej_przesuwny <= rej_przesuwny(7) & rej_przesuwny(0) & rej_przesuwny(1) & rej_przesuwny(2) & rej_przesuwny(3) & rej_przesuwny(4) & rej_przesuwny(5) & rej_przesuwny(6); podświetlanie diod zamiast przesuwać się po każdej z kolei skacze po dwóch pozycjach
  4. Z poprzednimi ćwiczeniami nie było problemów. Płytka jest pomarańczowa.
  5. Mam mały problem z działaniem układu. Wszystko działa, ale rejestr przesuwa się odwrotnie niż na gifach. Z czego to wynika? Coś się zmieniło w samej i płytce i przypisaniu diod?
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.