Skocz do zawartości

BarteQxQ

Użytkownicy
  • Zawartość

    14
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

5 Neutralna

O BarteQxQ

  • Ranga
    2/10
  • Urodziny 21.11.2005

Informacje

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    Zachodniopomorskie
  • Języki programowania
    C++
  • Zainteresowania
    Arduino i elektronika

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

  1. Bardzo przepraszam za zamieszanie , już wszystko działa
  2. Czy ktoś może mi pomóc bo pobrałem wszystkie biblioteki i otworzyłem przykład z TVout i nie chce mi się wgrać
  3. Cześć Treker , wpadłem na pomysł że w 3 części kursu (o ile ona powstanie) mógłbyś zrobić coś o matrycach LED 8x8 ze sterownikiem max7219.
  4. Nie rozumiem do czego służy "else if" czy ktoś może mi to wytłumaczyć?
  5. A może np czujniki gazów lub alkoholu? Typu mq-3. Albo rfid , moduły przekaźników lub joystick itp?
  6. Do ostatniego przykładu dodałem moduł bluetooth pod piny 0 i 1 i wszystko simiga przez telefon.
  7. @Treker Dziękuje za pomoc , przeinstalowałem sterowniki i wszystko działa.
  8. @Treker Tylko że nie wiem jak przeinstalować ich sterowniki.
  9. Jeśli jakieś zdjęcia są potrzebne to jutro po egzaminach wyśle. A i jeszcze jedno , mój komputer w menedżerze urządzeń nie widzi arduino.
  10. @TrekerGdy próbowałem wgrać na płytkę program z internetu na włącznik bluetooth to pod pin 0 oraz 1 miałem podłączony moduł bluetooth. Na moją główną płytkę wgrywałem już dużo programów ponieważ na niej uczyłem się z twoich kursów , a 2 płytka jest nowa i dziś pszyszła. Jeszcze raz przypomnę że obie płytki to klony bo być może to ważna informacja. Na porcie szeregowym com 7 wszystko ładnie działało a teraz wszystkie inne porty ,,wyparowały" i nie widać ich na menedżerze urządzeń.Tak jakby komputer nie widział arduino ale nie wiem dopiero się uczę arduino. Bardzo mi na moim arduino uno zależy ponieważ wydałem dużo pieniędzy na arduino . Jeśli wiesz co to może być to proszę odpowiedz.
  11. Tak jak w tytule nie mogę wgrać programu na Arduino UNO , posiadam 2 arduino uno klony a gdy próbuję wgrać jakikolwiek program to bardzo długo się on wgrywa a po około 1min wyskakuje błąd ,,Podczas ładowania szkicu wystąpił błąd" od 5 godzin siedzę i myślę czemu moje arduino nie działa i nie wiem. Proszę o pomoc ponieważ kupiłem teraz wasz Kurs Arduino poziom 2 i szkoda mi go jakby moje arduino nie działało. Jeszcze raz proszę o pilną pomoc. Jeszcze dodam że do dziś arduino na COM 7 zawsze działało ale teraz nie wiem czemu nie mam portu COM 7 tylko COM 1 a teraz arduino mi nie działa
×
×
  • Utwórz nowe...