Skocz do zawartości

kaczmar227

Użytkownicy
  • Zawartość

    5
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralna

O kaczmar227

  • Ranga
    2/10

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

  1. Wszystko już jasne ale zapomniałem napisać. Źle podłączyłem. Poprawiłem i było jak należy
  2. Coś mi tu nie działa. Po podłączeniu telefonu do powerbanka prąd wynosił zaledwie 1,5 mA. Kiedy podłączyłem to jeszcze raz ale już bez przetwornicy, rezystora i LED to wtedy prąd wynosił 480mA. Ktoś mi wyjaśni dlaczego? Według ćwiczenia prąd nie powinien przekraczać 100 mA a tu nawet 2mA nie przekroczyło
  3. Kurde faktycznie. Jak do tego doszło nie wiem. W poprzednim ćwiczeniu miałem dobrze. Chyba już nic z niego nie będzie. Dzięki
  4. Witam. Jestem w trakcie drugiego poziomu kursu elektroniki. Zacząłem temat termistorów oraz fotorezystorów. Wykonałem układ z ćwiczenia komparator i termistor. Zrobiłem go dobrze a nie działa. Dla pewności zrobiłem go jeszcze raz dokładnie według przykładowego zdjęcia gotowego na płytce stykowej. Dodam że w poprzednim temacie gdy robiłem pierwszy mój układ z komparatorem, wszystko działało. Układ teraz jest ten sam lecz zmieniły się rezystory i dzielnik napięcia z potencjometrem został podłączony do wejścia odwracającego tak jak w ćwiczeniu
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.