Skocz do zawartości

LaKukaraczan

Użytkownicy
  • Zawartość

    5
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

3 Neutralna

O LaKukaraczan

  • Ranga
    2/10

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

  1. Cześć, dlaczego nie widzę nigdzie na Botland zestawów do kursu BEZ płytki? Coś się zmieniło?
  2. Skoro przewody fałszują wynik, to nie lepiej się ich pozbyć?
  3. @Gieneq dziękuję bardzo za chęć pomocy, ale okazało się, że problem leży zupełnie gdzie indziej. Znalazłem na forum wątek, gdzie ktoś miał podobnie, jego miernik działał bardzo dobrze, jedynie w trybie amperomierza pokazywał głupoty (jak w moim przypadku). @Treker poradził, aby w takim przypadku wymienić bezpiecznik w mierniku - tak zrobiłem (dobrze, że dokupiłem do kursu paczkę bezpieczników). Wszystko teraz działa, załączam zdjęcia.
  4. Cześć, zrobiłem jak mi poleciłeś, ale niestety dalej coś jest nie tak. Naprawdę nie wiem co robię źle :(.
  5. Cześć, ułożyłem wszystko jak na schemacie z kursu (podtytuł "Dioda prostownicza w praktyce"), jednak miernik ustawiony w trybie amperomierza nie wskazuje wartości, które teoretycznie powinny mi się wyświetlić, nie potrafię tego wyjaśnić ani uzyskać innego rezultatu. Załączam zdjęcia, proszę powiedzieć co zrobiłem źle. Jeśli to istotne, to napięcie baterii to 8,6V.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.