Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Elvis

Usunięto z: Sterowanie diodami

Pomocna odpowiedź

Tak z ciekawości, to przypadkowe podobieństwo kodu (Adikon )

while (digitalRead(7) == HIGH) {} //Jeśli przycisk jest wciśnięty 

Do (xirtt )

while (digitalRead(A0) == HIGH) {} //Jeśli przycisk jest wciśnięty

Czy robisz z nas idiotów i założyłeś nowe konto?

 

Edytowano przez Elvis

Udostępnij ten post


Link to post

Nie zakładałem drugiego konta. To jest moje pierwsze programowanie i chciałem się poradzić. Na jednym przycisku jest ok. Problem jest z dwoma przyciskami. Trollowanie nie jest w moim stylu.

Udostępnij ten post


Link to post

Administratorze, ratuj - za takie naruszanie regulaminu należy się dożywotni ban...

Chyba prędzej uwierzę w jednorożce, niż to że przypadkiem ktoś pisze identyczny kod:

  delay(200);//Zatrzymujemy program przed wejsciem do pętli na 1 sekunde

To samo było tutaj:

Wniosek jest prosty xirtt uznał że skompromitował się na tyle, że nikt z nim nie chce pisać. Więc założył nowe konto i troluje w najlepsze.

  • Lubię! 1

Udostępnij ten post


Link to post
Gość es2
1 godzinę temu, Belferek napisał:

usiąść przed ... kartką papieru

Czy może być kartka plastiku, kartka metalu, kartka drewna?

 

Udostępnij ten post


Link to post
7 godzin temu, es2 napisał:
9 godzin temu, Belferek napisał:

usiąść przed ... kartką papieru

Czy może być kartka plastiku, kartka metalu, kartka drewna?

I nie tylko - nawet patykiem na ziemi możesz es2 rysować swoje algorytmy. No ale po co one takiemu "miszczowi" programowania jak Ty. Nam maluczkim i pewnie autorowi tego wątku także takie przemyślenia nad konstrukcją swojego programu z pewnością mogą tylko pomóc - mnie pomagają.

Udostępnij ten post


Link to post
Gość es2
(edytowany)
5 minut temu, Belferek napisał:

takie przemyślenia nad konstrukcją swojego programu z pewnością mogą tylko pomóc - mnie pomagają

Widać kompletnie niekumaty jesteś kolego. A może dysleksja (inaczej lenistwo)? Z ta "kartką papieru" po prostu "cofnąłeś się do tyłu". Jak tak dalej pójdzie,to "spadniesz na dół". No ale może kiedyś odbijesz się i "wzniesiesz do góry".

Edytowano przez es2

Udostępnij ten post


Link to post
2 godziny temu, es2 napisał:

Widać kompletnie niekumaty jesteś kolego. A może dysleksja (inaczej lenistwo)? Z ta "kartką papieru" po prostu "cofnąłeś się do tyłu". Jak tak dalej pójdzie,to "spadniesz na dół". No ale może kiedyś odbijesz się i "wzniesiesz do góry".

To się nazywa merytoryczna wypowiedź.

Udostępnij ten post


Link to post
Gość es2
38 minut temu, Belferek napisał:

To się nazywa merytoryczna wypowiedź.

Najgorsze kolego, że nie wiesz gdzie jest błąd. "Polska mowa trudna mowa."

Udostępnij ten post


Link to post

Kolegą to ja Twoim nie jestem i pewnie bym nie chciał być. Zamiast się szarogęsić i wymądrzać spróbuj pomóc autorowi tego wątku, a przypominam, że jest to dział Zupełnie zieloni.

Twoja pomocna dłoń to:

cytuję:

"Nie działa bo nie znasz C/C++! Poczytaj o "if" bo nadal jeśli warunek spełniony nie rób nic.

Kod zmieniasz nie wiedząc co robią poszczególne instrukcje. To tak, jakbym ja chciał zmienić sens powieści napisanej po chińsku podmieniając na oślep wyrazy. Jak myślisz, udało by mi się?. Metoda chybił trafił jest dobra w lotto a nie w programowaniu."

No toś pomógł. O tym, że autor nie ma zielonego pojęcia o programowaniu i chciałby skorzystać z pomocy tego forum  to mówi on sam w pierwszym swoim poście. Jak nie trawisz osób z tego typu problemami to omijaj działy tego typu jak ten, lub pokaż im drogę, wyjaśnij, nakieruj. Ale co ja tam gadam - czytając Twoje posty na forum obawiam się, że jesteś niereformowalnym jego użytkownikiem.

Udostępnij ten post


Link to post
Gość es2
(edytowany)
10 minut temu, Belferek napisał:

Twoja pomocna dłoń to:

Proponuję, poza leczeniem dysleksji, leczyć także oczy.

 

 

Edytowano przez es2

Udostępnij ten post


Link to post

Oczywiście jesteś przekonany, że zupełnie zielony użytkownik od razu zrozumie według Ciebie o co chodzi z tymi zmiennymi globalnymi typu bool. Niestety ale autor wątku nie rozumie - o czym pisze zresztą kilka postów po Twoim. Napisałeś jakiś tekst i już myślisz, że wszyscy Cię rozumieją, a tu niestety nie. Nabijasz sobie jakieś statystyki, próbujesz się dowartościować?

Udostępnij ten post


Link to post
Gość es2
29 minut temu, Belferek napisał:

od razu zrozumie według Ciebie o co chodzi z tymi zmiennymi globalnymi typu bool. Niestety ale autor wątku nie rozumie

Jaki problem wpisać w Google "C++ zmienna statyczna"? Czy "bool"?

Poza kursem Arduino, który jest na Forbocie, trzeba jeszcze zrobić kurs posługiwania się wyszukiwarką.

30 minut temu, Belferek napisał:

Nabijasz sobie jakieś statystyk

Jakie statystyki?Co one dają? Na Elektrodzie przynajmniej mam punkty i mogę wymienić na gadżetu, tu nic takiego nie ma. Pisze jak nie mam co robić, jem posiłek, z nudów.

Udostępnij ten post


Link to post

A mógłbyś się dalej nudzić na elektrodzie?

Udostępnij ten post


Link to post
Gość es2
(edytowany)
6 godzin temu, ethanak napisał:

A mógłbyś się dalej nudzić na elektrodzie?

Nie mógłbym. Nikt tam nie uważa, że nudzę czy troluję ale pewnie Elektroda to gorsze forum niż Forbot, tam pewnie są użytkownicy z "gorszego podwórka".

Edytowano przez es2

Udostępnij ten post


Link to post
6 minut temu, es2 napisał:

Nikt tam nie uważa, że nudzę czy troluję

@es2O tym już kiedyś było, wcale nie nikt tylko całkiem sporo osób uważa że się na elektronice nie znasz, nie opanowałeś nawet podstaw fizyki, więc głupoty wypisujesz, zakładasz dodatkowe profile itd. Do tego jak widać dochodzi wybiórcza percepcja.

Ale w sumie to sam nie wiem co teraz jest gorsze na forum - nowi zupełnie zieloni użytkownicy, którzy oczekują że ktoś się za nich nauczy, czy starzy i niedouczeni, którym się wydaje że wszystkie rozumy pojedli.

Przy okazji prośba do admina o wydzielenie i ubicie off-topica. Bo mój wpis, jak i dobre 10 powyżej nie ma związku z tematem ani wątku, ani w sumie forum.

Udostępnij ten post


Link to post
Zaloguj się, aby obserwować  
×
×
  • Utwórz nowe...