Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

@Mesahir24, witam na forum 😉 Widzę, że to Twoje pierwsze kroki na Forbocie, oto najważniejsze informacje na start:

  • Chcesz przywitać się z innymi członkami naszej społeczności? Skorzystaj z tematu powitania użytkowników.
  • Opis najciekawszych funkcji, które ułatwiają korzystanie z forum znajdziesz w temacie instrukcja korzystania z forum - co warto wiedzieć?
  • Poszczególne posty możesz oceniać (pozytywnie i negatywnie) za pomocą reakcji - ikona serca w prawym dolnym rogu każdej wiadomości.
6 minut temu, Mesahir24 napisał:

Witam, zrobiłem robota według poradnika i niestety tylko jeden silnik działa.
Załączam zdjęcia.

Mamy tu całkiem sporo poradników, więc podeślij dla pewności ten, na którym bazujesz 🙂 Czy ten jeden silnik działa chociaż poprawnie, układ reaguje na światło?

Udostępnij ten post


Link to post
Share on other sites

Cześć, ja miewałem podobne problemy, popatrz pod lupą na czy są zimne luty. Jeśli są, to chyba już wpadłeś na to że trzeba je poprawić 🙃.

a jeśli nie ma to sprawdź czy mostek H jest sprawny, ja kupiłem nowy L293D i po podłączeniu nic nie działało, pomimo tego że jestem pewien że wszystko podłączyłem OK.

Udostępnij ten post


Link to post
Share on other sites

Dołącz do dyskusji, napisz odpowiedź!

Jeśli masz już konto to zaloguj się teraz, aby opublikować wiadomość jako Ty. Możesz też napisać teraz i zarejestrować się później.
Uwaga: wgrywanie zdjęć i załączników dostępne jest po zalogowaniu!

Gość
Napisz odpowiedź...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


×
×
  • Utwórz nowe...