Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Właśnie próbuję sobie ugotować pierogi (takie z gotowca, z Tesco).

Instrukcja obsługi: wrzucić pierogi do wrzącej wody, gotować do osiągnięcia temperatury 80° wewnątrz pieroga...

Naprawdę, od czasów Ćwierciakiewiczowej chyba się zbyt dużo zmieniło 😞

BTW gdzie można dostać sondę do sprawdzania temperatury wewnątrz pieroga?

  • Lubię! 1

Udostępnij ten post


Link to post
Share on other sites

To temat pewnie na całą pracę badawczą, na bank da się to też wyliczyć znając czas gotowania, grubość i skład ciasta oraz ilość i rodzaj farszu.

  • Lubię! 2

Udostępnij ten post


Link to post
Share on other sites

Hm... maszynka do gotowania pierogów... całkiem fajny pomysł na DIY:)

@macizet wyobrażasz sobie celowanie taką szpilką w skaczącego na wrzątku pieroga?

A pierogi ugotowałem tak jak kazała Ćwierczakiewiczowa - "gotuj na ukropie póki nie spłyną". Smaczne wyszły 🙂

Udostępnij ten post


Link to post
Share on other sites

Cóż, zawsze można jeszcze zbudować garnek z przegródkami na każdego pieroga. Wtedy celowanie szpilką w pieroga stanie się znacznie mniej skomplikowane 😂

Udostępnij ten post


Link to post
Share on other sites

To mały quiz: skąd pochodzi cytat "dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie takie"?

Bez zaglądania do góglów proszę 🙂

Udostępnij ten post


Link to post
Share on other sites

Dołącz do dyskusji, napisz odpowiedź!

Jeśli masz już konto to zaloguj się teraz, aby opublikować wiadomość jako Ty. Możesz też napisać teraz i zarejestrować się później.
Uwaga: wgrywanie zdjęć i załączników dostępne jest po zalogowaniu!

Gość
Napisz odpowiedź...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


×
×
  • Utwórz nowe...