Skocz do zawartości
macizet

Asus ROG Maximus IV nie wyświetla obrazu

Pomocna odpowiedź

Cześć, mam taki problem: podłączyłem płytę Asus ROG Maximus IV Extreme, podłączyłem kartę graficzną i zasilanie. Podłączam do monitora, i monitor twierdzi że nie dostaje sygnału. Dodam, że karta graficzna w innym kompie działa. A tutaj nie. Co może być przyczyną?

 

Udostępnij ten post


Link to post
Share on other sites

Może w BIOS/UEFI masz wybrana grafikę zintegrowana z CPU? Zobacz czy jest obraz z portów video na płycie głównej.

Udostępnij ten post


Link to post
Share on other sites

Płyta nie ma wyjść Video, natomiast nie jestem w stanie wejść w UEFI bez obrazu. Ale zauważyłem jedno: na wyświetlaczu segmentowym wyświetla się błąd 55, co oznacza brak zainstalowanego RAMu, ale kości działały jeszcze niedawno z inną płytą, która padła. Czy możliwe jest że zabrała ze sobą RAM? Próbowałem wkładać po jednej kości do każdego slotu, nic nie pomogło. Może płyta ma spalony jakiś element odpowiadający za RAM, a może coś z procesorem? 

Udostępnij ten post


Link to post
Share on other sites

Dołącz do dyskusji, napisz odpowiedź!

Jeśli masz już konto to zaloguj się teraz, aby opublikować wiadomość jako Ty. Możesz też napisać teraz i zarejestrować się później.
Uwaga: wgrywanie zdjęć i załączników dostępne jest po zalogowaniu!

Gość
Dołącz do dyskusji! Kliknij i zacznij pisać...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


×
×
  • Utwórz nowe...