marcodeell 0 Grudzień 15, 2020 Udostępnij Grudzień 15, 2020 Dopiero zaczynam z PCB. Zrealizowałem 3 projekty z pomocą PCBWay. Moje krótkie spostrzeżenia. Korzystałem z najtańszych ustawień co do produkcji. Jakość dobra. Raz jedna płytka była zarysowana, a inna miała jakby pojedynczy pyłek wtopiony w soldermaskę. Korzystałem z ustawień w plikach gerber - i wszystko działa. Płytki projektowałem na próbę w Eagle, później w KiCad. I w KiCad zostanę. Warto poświęcić trochę czasu i dopieścić projekt - a wydruk naprawdę ucieszy. Zwłaszcza jak kotś się sam bawił w wytrawianie. Co do wysyłki to opcja pocztą China (najtańsza) szła chyba coś około 3 tygodni. DHL (droższa) 8 dni od chwili złożenia zamówienia - tylko że w DHLu naliczyli mi cło - + dodatkowo coś ponad 20%. Słyszałem że od następnego roku cło ma być naliczane od wszystkich wysyłek. - Na zakończenie dziekuję Forbotowi za kod 10$ - wpisałem działa :) - będzie do następnego zamówienia. Na dzień dzisiejszy jest jeszcze fajna świąteczna promocja gdzie można kupić kupony do wykorzystania chyba w ciągu 60 dni za 1/6 ceny - dotyczy tylko zamówienia (ni dotyczy wysyłki i opłat). Pozdro. 2020-12-15 Cytuj Link to post Share on other sites
Pomocna odpowiedź