Skocz do zawartości

[AVR] Problem z kompilatorem


Pomocna odpowiedź

Cześć, mam problem z skompilowaniem kodu w Eclips, środowisko jest świeżo wgrane na nowy komputer, pluginy są, ścieżki podpięte tam gdzie trzeba, wcześniej nie miałem takiego problemu i nie mam pojęcia co może być jego przyczyną, ktoś ma jakiś pomysł? ._.

Kod do kompilacji:

#include <avr/io.h>
#include <util/delay.h>

int main(void)
{
	while(1)
	{
		
	}
}

Konsola z wynikiem:

14:04:33 **** Incremental Build of configuration Release for project 123 ****
make all 
'Building target: 123.elf'
'Invoking: AVR C Linker'
avr-gcc -Wl,-Map,123.map -mmcu=atmega16 -o "123.elf"  ./main.o   
c:/users/pc/documents/mkclipse/avr toolchain/bin/../lib/gcc/avr/5.4.0/../../../../avr/lib/avr5/crtatmega16.o:(.init9+0x0): undefined reference to `main'
collect2.exe: error: ld returned 1 exit status
make: *** [123.elf] Błąd 1
"make all" terminated with exit code 2. Build might be incomplete.

14:04:34 Build Failed. 1 errors, 0 warnings. (took 192ms)

 

Link to post
Share on other sites

Dołącz do dyskusji, napisz odpowiedź!

Jeśli masz już konto to zaloguj się teraz, aby opublikować wiadomość jako Ty. Możesz też napisać teraz i zarejestrować się później.
Uwaga: wgrywanie zdjęć i załączników dostępne jest po zalogowaniu!

Anonim
Dołącz do dyskusji! Kliknij i zacznij pisać...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.