Tom277 Napisano 3 marca Udostępnij Napisano 3 marca (edytowany) Witam Sprzedam wiertarkę do pcb, jak ze zdjeć. W oryginalne była to wiertarka do okularów (szkieł okularowych) w zakładzie optycznym, kiedyś dostałem ja do naprawy, uszkodził się zasilacz, ale ostatecznie zakład zrezygnował z jej naprawy i tak została mi. Ja ją wykorzystywałem do wiercenia pcb , jest rewelacyjna w takiej roli ponieważ jest niesamowicie precyzyjna, posuw jest na łożyskach linowych na wózkach, jest "sztywna" , obroty ok 15 tyś do tego precyzyjny wysokiej jakości uchwyt wierteł to żadne chińskie zlepki. Zasilałem ją z zasilacza laboratoryjnego ok 15-18V zależnie jakie obroty były mi potrzebne. Uchwyt jest mocowany na łożyskach w korpusie i połączony z silnikiem sprzęgłem, nie wisi na osi silnika, także absolutne żądnych luzów na uchwycie. Osobiście wierciłem precyzyjnym wiertłem 0.4mm. Obecnie już od długiego czasu nie robię pcb i nie używam wiertarki tak więc chcę się jej pozbyć. Proponuję cenę 800 zł, jak jesteś zainteresowany odezwij się coś wynegocjujemy. Na zdjęciach jest zamontowanie wiertło 0.8mm. sprzedaję wiertarkę bez zawartości szufladek. Pozdrawiam Edytowano 3 marca przez Tom277 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
H1M4W4R1 3 marca Udostępnij 3 marca 5 godzin temu, Tom277 napisał: także absolutne żądnych luzów na uchwycie "Żadnych"? Nawet jednej setki runout'a albo jednej minuty odchyłu od prostopadłości? 😄 Bez pomiarów nie uwierzę. Zajrzałem tu z ciekawości jak wygląda konstrukcja, ale jeżeli chcesz sprzedać sprzęt w takich cenach to niestety trzeba się pobawić diatestem i ew. płytą traserską. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Preskaler 4 marca Udostępnij 4 marca Nie ma podanych średnic mocowanych wierteł - od - do. Poza tym CENA za używkę! Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Tom277 4 marca Autor tematu Udostępnij 4 marca Panowie wyluzujcie, po co komentujecie? Jak nie chcesz kupić to olej moje ogłoszenie. Jak przeczytałem komentarz H1M4W4R1 to się nawet uśmiechnąłem bo potraktowałem komentarz jako żarcik, ale kolejny wpis, który tylko gruntuje podejście w stylu "nie kupię, nie interesuje mnie, ale wsadzę gościowi palec w oko a co niech mu będzie gorzej", co daje? Wystawiając rzecz na sprzedaż wyszedłem z założenia, że jak kogoś zainteresuje to się odezwie, zaproponuje swoja cenę jaką chce, może za to zapłacić i tyle. Jeśli okaże się, że jest kilka propozycji i wszystkie znacząco niższe to znaczy, że mocno przeszacowałem wartość i trzeba obniżyć. Rozumiem wpisy, pytania o to czy o tamto, bo na zdjęciach nie widać lub opisie nie dodałem, ale co wnoszą komentarze jak powyżej? Chyba, że uważacie, że coś ukrywam, próbuję oszukać zaciemniając jakieś wady i chcecie pomóc ewentualnym kupującym. Jak macie za dużo czasu i charakter przypierdoliki to ok, trudno wszak internet pozwala na uzewnętrznianie się bez konsekwencji. Jeśli to komuś sprawi przyjemność to przynajmniej tyle, ja tam już dawno wyrosłem z takiego podejścia i trochę mi trudno zrozumieć. 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Preskaler 4 marca Udostępnij 4 marca (edytowany) Ten "palec w oko" to niby to, że zauważyłem brak podstawowego parametru jakim jest - średnica mocowanych wierteł, czy może cena? Nie wspomnę o tym, że nie podana jest moc tej wiertarki jak również napięcie pracy (obecnie w sieci jest dostarczane 230V) natomiast wiele wodolejstwa dotyczącego precyzji tej wiertarki (bez szczegółów jak wyżej wspomniał kol. H1M4W4R1). Edytowano 4 marca przez Preskaler 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »