Sabre 716 Listopad 21, 2013 Udostępnij Listopad 21, 2013 Tak jeszcze zapytam Ktiry co 1,5-2 cm od siebie będą okej ? Odpowiedź taka sama jak powyżej. Do pewnych prędkości nie potrzebujesz precyzyjnej informacji o położeniu względem linii. Im wyższa prędkość tym potrzebujesz tych informacji więcej. Jeśli będziesz miał czujniki co 2cm a linia ma 2cm to gdy linia będzie idealnie pod 1 czujnikiem masz błąd położenia względem linii prawie 4cm (plus minus 2cm w każdą stronę). Mam nadzieję, że moja odpowiedź daje ci do myślenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Treker 2530 Listopad 21, 2013 Udostępnij Listopad 21, 2013 Możesz zmniejszyć płytkę z czujnikami dla samego treningu. Zobacz jak udało mi się rozwiązać to w jednym z moich robotów: https://www.forbot.pl/forum/topics7/line-follower-silver-vt7092,30.htm Cytuj Link to post Share on other sites
Damos 1 Listopad 21, 2013 Założyciel tematu Udostępnij Listopad 21, 2013 Aż tak małej nie jestem w stanie zrobić , ale swoją jeszcze zmniejszę. Jutro wieczorem pokażę co udało mi się zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
Damos 1 Listopad 23, 2013 Założyciel tematu Udostępnij Listopad 23, 2013 Zrobiłem płytkę od nowa. Całość jest mniejsza/węższa. Cytuj Link to post Share on other sites
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Szukasz producenta PCB? Sprawdź firmę JLCPCB. Dlaczego warto? • Prototypy PCB 2-warstwowe za 2$ (gotowe w 24 godziny) • Prototypy PCB 4-warstwowe za 5$ • Montaż SMT od 7$ • Produkcja w profesjonalnej fabryce (zobacz film) Sprawdź też » Jak powstaje PCB? Wycieczka po fabryce
Sabre 716 Listopad 23, 2013 Udostępnij Listopad 23, 2013 Damos, od razu lepiej . Cytuj Link to post Share on other sites
Damos 1 Listopad 23, 2013 Założyciel tematu Udostępnij Listopad 23, 2013 A teraz całość Cytuj Link to post Share on other sites
Treker 2530 Listopad 25, 2013 Udostępnij Listopad 25, 2013 No teraz super Tylko zamiast padów SMD pod silniki daj sobie zwykłe "przewlekane". Łatwo oderwać taki pad przy częstych wymianach silników, a pewnie na początku będziesz sporo kombinował Cytuj Link to post Share on other sites
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź