Sabre 723 Wrzesień 26, 2015 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 26, 2015 Treker, dziękuję . Zębatki były klejone klejem cyjanoakrylowym, choć nie nazywał się superglue. Oczywiście zębatki zostały wcześniej potraktowane odpowiednim podkładem i dopiero potem przyklejone. Felgi robiłem cały dzień z przerwami, w rzeczywistości zrobienie jednej felgi w całości zajmowało około 30 minut. Felg zrobiłem w ciągu dnia 6 bo niestety jedną zepsułem bo za słabo skręciłem szczęki w tokarce a jedną za głęboko wybrałem w środku i ścianka, czy raczej dno felgi, miało tylko 0,5mm ale o dziwo nie zaważyło to na sztywności całości. Cytuj Link to post Share on other sites
Treker 2672 Wrzesień 26, 2015 Udostępnij Wrzesień 26, 2015 Oczywiście zębatki zostały wcześniej potraktowane odpowiednim podkładem Masz na myśli papier ścierny, czy jakiś specyfik chemiczny ? Cytuj Link to post Share on other sites
Sabre 723 Wrzesień 26, 2015 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 26, 2015 Treker, zębatki są wykonane z POMu (polioksymetylen) i nie da się go na trwałe przykleić bez odpowiedniego kleju czy raczej bazy/primera. Znalazłem jeden jedyny specyfik dostępny w sprzedaży do klejenia m.in. POMu firmy Technicoll (Klej do PP, PE, PTFE). Można go kupić w Castoramie. Cytuj Link to post Share on other sites
Pomocna odpowiedź