Skocz do zawartości

Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'klon'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Kategorie forum

  • Elektronika i programowanie
    • Elektronika
    • Arduino i ESP
    • Mikrokontrolery
    • Raspberry Pi
    • Inne komputery jednopłytkowe
    • Układy programowalne
    • Programowanie
    • Zasilanie
  • Artykuły, projekty, DIY
    • Artykuły redakcji (blog)
    • Artykuły użytkowników
    • Projekty - roboty
    • Projekty - DIY
    • Projekty - DIY (początkujący)
    • Projekty - w budowie (worklogi)
    • Wiadomości
  • Pozostałe
    • Oprogramowanie CAD
    • Druk 3D
    • Napędy
    • Mechanika
    • Zawody/Konkursy/Wydarzenia
    • Sprzedam/Kupię/Zamienię/Praca
    • Inne
  • Ogólne
    • Ogłoszenia organizacyjne
    • Dyskusje o FORBOT.pl
    • Na luzie
    • Kosz

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Grupa


Znaleziono 1 wynik

  1. Witam serdecznie. Mam program napisany w Pythonie, działa. Mam jedno wejście, zwykły przycisk, który przekazuje 5V. No i tutaj pojawia się problem, bo przekazując 5V jest ok podaje True, ale jak nie daje sygnału to daje losowo True albo False. Jak odłącze przewód od wejścia to jest False, jak daje kabelek na wejście i wisi w powietrzu to też szaleje True/False. Jak podłącze ten wiszący kabelek do GND to jest dobrze - False. No i tutaj pojawia się pytanie czy tak powinno być- domyślam się, że nie, no bo jak ma teraz prawidłowo działać układ? Kiedyś też miałem z tym problem tylko wejście było analogowe -> podłączyłem wiszący kabelek do wejścia i zmieniało się samo losowo w wartościach od 0.22 do 1.0 mimo braku sygnału. Jakieś rady? Pozdrawiam :)
×
×
  • Utwórz nowe...