Skocz do zawartości

Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'rejestr'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Kategorie forum

  • Elektronika i programowanie
    • Elektronika
    • Arduino, ESP
    • Mikrokontrolery
    • Raspberry Pi
    • Inne komputery jednopłytkowe
    • Układy programowalne
    • Programowanie
    • Zasilanie
  • Artykuły, projekty, DIY
    • Artykuły redakcji (blog)
    • Artykuły użytkowników
    • Projekty - roboty
    • Projekty - DIY
    • Projekty - DIY (początkujący)
    • Projekty - w budowie (worklogi)
    • Wiadomości
  • Pozostałe
    • Oprogramowanie CAD
    • Druk 3D
    • Napędy
    • Mechanika
    • Zawody/Konkursy/Wydarzenia
    • Sprzedam/Kupię/Zamienię/Praca
    • Inne
  • Ogólne
    • Ogłoszenia organizacyjne
    • Dyskusje o FORBOT.pl
    • Na luzie
    • Kosz

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Grupa


Znaleziono 1 wynik

  1. Witam serdecznie, mam problem z zasilaniem płytki BluePill. Otóż wykorzystuje rejestr przesuwny i zegar RTC, na kolejnych wyjściach rejestru sygnał ma się pojawiać co sekundę. Gdy podepnę płytke przez St-Link v2 to wszystko działa jak należy, ale gdy podpinam przez złącze microUSB z tej płytki czy też z zewnętrznej przetwornicy 5V do pinu 5V na płytce to diody które są na wyjściu rejestru w ogóle się nie zaświecą, albo zaświecą się dwie na raz.. dodam, że używam tylko dwóch diod aby nie ciągnąć za dużo prądu, jedna jest podłączona do 2 pinu rejestru przesuwnego a druga do 4 pinu, to znaczy że po zapaleniu pierwszej z nich, druga powinna się zapalić w odstępie dwóch sekund (i tak się dzieje przy zasilaniu z programatora ST-LINK v2).
×
×
  • Utwórz nowe...