Skocz do zawartości

[BB Black] Komunikacja ze światem zewnętrznym

michaldck

Pomocna odpowiedź

Witajcie

Przejdę od razu do rzeczy. W niejasnych dla mnie okolicznościach, wszedłem w posiadanie Beaglebone Black. Skoro go już mam, to chciałbym zrobić z niego coś użytecznego. Wpadłem na pomysł, żeby zastąpić nim mój odtwarzacz audio w samochodzie przez aplikację Spotify. Do tego dodać mu możliwość nawigowania GPS. Problem jaki mam, to nie bardzo wiem co muszę dokupić. Na WiFi mi nie zależy, ale z dobrodziejstw Bluetooth (przekazywanie audio), GPS, GPRS/LTE chciałbym skorzystać.

Moje pytanie, czy jak zakupie np. taki moduł Bluetooth (klik) i te combo GPS/GPRS/LTE (klik) to Beaglebone będzie się w stanie komunikować ze światem ? (GPS - nawigacja, BT - przesyłanie audio do mojego odbiornika w aucie, LTE - pobieranie danych z sieci).

Co do zasilania, chciałbym skorzystać z kabla USB podłączonego do ładowarki samochodowej.

Chcę postawić Debiana na BB. Programowania i Linuxa się nie boję, z lutownicą chcę się zaprzyjaźnić. 

Acha, nie mam pomysłu na ekran, jakby ktoś z Was mi podrzucił, byłbym zobowiązany.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.