_cyna_PL Napisano Lipiec 25, 2008 Udostępnij Napisano Lipiec 25, 2008 Witam 😋 zabrałem sie do robienia skromnego robota kroczącego 😋 ale pojawił sie znak zapytania 😋 czy te serwa będą nadawały sie do takiego czegoś ??? prosze o odpowiedź 😋 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
misiek1994 Lipiec 25, 2008 Udostępnij Lipiec 25, 2008 Jasne. Te serwa mają przy zasilaniu uciąg 4,5kg (tyle moga podnieść w góre). Razy 3 to daje 13,5 kg (w kluczowym momencie robot stoi na 3 nogach). Jeżeli robot nie bedzie ważył więcej ( w co wątpie) to bez problemu. [ Dodano: 25 Lip 08 11:37 ] ups sory. Napisałem tamtego posta w ząłożeniu, że twój robot będzie 6-cio nożny. Jeżeli czteronożny to nie może ważyć więcej jak 9kg (2x 4,5kg). Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Kshaq Lipiec 25, 2008 Udostępnij Lipiec 25, 2008 Nie zapominajmy o fizyce. Im dłuższe będzie ramię, na które działa siła (czyli w praktyce noga robota), tym mniejszy ciężar będzie w stanie podnieść serwo. Z drugiej strony konstrukcja Twojego robota pewnie nie przekroczy 1-2kg. Pozostaje albo spróbować to dobrze policzyć mając jakiś projekt, albo zrobić małe testy na jednym komplecie. Na koniec taka uwaga, wiele osób ma złe doświadczenia z serwami TowerPro, lubią się rozpadać 🙂 ale z drugiej strony w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz. Też sobie kupiłem dwa takie do testów. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
pawel Lipiec 25, 2008 Udostępnij Lipiec 25, 2008 Ja mam te same serwa i jak na razie nie padły, a już je włożyłem do dwóch robotów. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
_cyna_PL Lipiec 25, 2008 Autor tematu Udostępnij Lipiec 25, 2008 wielkie dzięki za szybka odpowiedź 😋 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »