Skocz do zawartości

Treker

Administrator
  • Zawartość

19 036
  • Ostatnio

• Wygrane dni

605

Treker zajął 1. miejsce w rankingu.
Data osiągnięcia: 21 maja.

Treści użytkownika Treker zdobyły tego dnia najwięcej polubień!

Informacje

Ostatnio na profilu byli

63 206 wyświetleń profilu

Osiągnięcia użytkownika Treker

Nestor społeczności

Nestor społeczności (19/19)

• Arbiter
  • Juror
  • To już 15 lat!
  • To już 10 lat!
  • To już 5 lat!

Odznaki

4,5 tys.

Reputacja

1. Zakładam, że to komplement, więc cieszę się, że kurs jest pomocny
  2. @kasyx przepraszam za brak odpowiedzi, ale całkiem umknęła mi wcześniej ta wiadomość. Zakładam, że temat nie jest już aktualny. Pobranie z płytki pliku hex pozwoli skopiować program, ale to nie jest edytowalna kopia. Warto byłoby jednak sprawdzić czy na pewno program zniknął z chmury, bo raczej nie powinien. Może przelogowaliście się na inne konto lub był to tymczasowy problem?
  3. Mam i ja (wymieniłem z X1 Combo). Na razie przedrukowałem 100 godzin. Raczej nie będę publikował żadnej recenzji, ale gdyby ktoś miał jakieś pytania to chętnie odpowiem lub sprawdzę. W moim przypadku wybrałem X2D Combo + AMS HT jako zasobnik na filament do tej drugiej dyszy.
  4. @Igori1 witam na forum Nie było tu żadnej odpowiedzi, ale domyślam się dlaczego - ile osób, tyle opinii. Podobnie jak z wyborem kierunku studiów. Streszczę takie dyskusje do dwóch głównych punktów. Dużo zależy od konkretnej placówki oraz osób, które tam spotkasz. Najwięcej zależy od tego, czy będziesz robił coś sam poza wymaganym minimum (jakieś dodatkowe projekty itd). Ja skończyłem Automatykę i Robotykę, a robota przemysłowego to widziałem chyba 6 razy na studiach (na jednym przedmiocie).
  5. Milo słyszeć, że się podoba - zachęcam do eksperymentów praktycznych
  6. @kamicha dziękuję za miłe słowa - cieszę się, że kursy są nadal pomocne! Mam nadzieję, że będzie to dla Ciebie początek dłużej przygody z elektroniką w praktyce
  7. @blind cały czas działamy w tej kwestii - niestety uszkodzone czujniki prawdopodobnie to losowe elementy z jednej dostawy i nie jesteśmy w stanie (przynajmniej na tym etapie) łatwo zidentyfikować dat produkcji zestawów, które mogą mieć ten problem. Zgłoś sprawę do Botlandu ([email protected]) i poproś o zamiennik czujnika TSOP - otrzymasz wersję, która powinna już zadziałać
  8. @blind miło słyszeć, że się podobało, bo zawsze podczas opisywania takich rzeczy zastanawiam się, czy nie jest to zbyt "nudne". Dobrze wiedzieć, że niektóre osoby doceniają takie smaczki
  9. Jak idą prace nad projektem? Jakieś postępy lub problemy?
  10. To częsty błąd (nie tylko w kontekście tego kursu) - te obudowy bywają właśnie mylące, trzeba zawsze upewnić się, że oglądamy je z właściwej strony. Najważniejsze, że ostatecznie problem został rozwiązany.
  11. @jedrekd dziękuję za przesłane uwagi. Przez lata nasze kursy zebrały tysiące pozytywnych ocen, ale rozumiem, że nie każdy musi być z nich zadowolony. Nie każdemu musi podobać się sposób, w którym staramy się przekazywać wiedzę. W związku z tym, że mieliśmy okazję wymienić już kilka wiadomości mailowych to powtórzę to również publicznie: przypominam, że w ciągu 30 dni od zakupu bez żadnego problemu można zwrócić zestawy. Już w kwietniu sygnalizowałeś, że nie jesteś zadowolony z kursu i już wtedy sugerowałem zwrot zestawu. Nie wiem co mogę zrobić więcej Przypominam przy okazji, że kupuje się właśnie zestawy elementów. Treści wszystkich kursów udostępniamy na stronie całkowicie za darmo i można się z nimi zapoznać przed zakupem zestawu. Nie pobieramy dodatkowych opłat za dostęp do kursów.
  12. Dawno nie było tu żadnych wpisów, więc czas na mnie. Jakiś czas temu wymieniłem X1 Combo na X2D Combo, bo szukałem czegoś z większą liczbą głowic. Zastanawiałem się nad SnapMaker U1, ale ze względu na sposób montażu filamentów (odkryte szpule po bokach) wybrałem jednak ostatecznie X2D Combo. Dla przypomnienia jest to model, który ma dwie dysze - jedna główna oraz druga do materiałów podporowych (ale nie tylko). Na razie przedrukowałem około 100 godzin i jestem zadowolony. W takiej konfiguracji szczególnie użyteczne okazują się filamenty dedykowane do podpór. Ostatnio nie korzystałem z nich zbyt często, teraz do tego wróciłem i wydruki wychodzą super - praktyczni nie widać miejsca, gdzie oderwano podporę od właściwego modelu. Do tego na plus podgrzewana komora i lepsza filtracja względem X1. Do tego drobiazg, ale akurat doceniam go mocno: lepsze oświetlenie wnętrza.
  13. Zawsze jak widzę aktualizację w tym temacie to aż mi się przypominają moje pierwsze kroki z programowaniem (ale PC, a nie mikrokontrolerów). Nie miałem jednak później zupełnie styczności z tym językiem. Jakie są teraz jego dzieje?
  14. Hmm, raczej nie mają tutaj żadnego zastosowania (nie zmieniają nic w działaniu).
  15. Dla formalności - zakładam, że mówisz o tej nowej wersji: Cardputer Mesh Kit for Meshtastic. Jak coś to do tej podstawowej można dokupić osobno moduł LoRa.
  • Utwórz nowe...