Skocz do zawartości

Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'SG90'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Kategorie forum

  • Elektronika i programowanie
    • Elektronika
    • Arduino, ESP
    • Mikrokontrolery
    • Raspberry Pi
    • Inne komputery jednopłytkowe
    • Układy programowalne
    • Programowanie
    • Zasilanie
  • Artykuły, projekty, DIY
    • Artykuły redakcji (blog)
    • Artykuły użytkowników
    • Projekty - DIY
    • Projekty - nasze roboty
    • Wiadomości
  • Pozostałe
    • Oprogramowanie CAD
    • Druk 3D
    • Napędy
    • Mechanika
    • Zawody/Konkursy/Wydarzenia
    • Sprzedam/Kupię/Zamienię/Praca
    • Inne
  • Ogólne
    • Ogłoszenia organizacyjne
    • Dyskusje o FORBOT.pl
    • Na luzie
    • Kosz

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Grupa


Znaleziono 1 wynik

  1. Cześć, mam 12 serw SG90, napięcie zasilania jakieś 4,6-6V pobierają 0,5A. Problem polega na tym, że przy podłączeniu do 4-ech szeregowo podłączonych baterii 1.2V, 8 serw porusza się jednak z mega wielkimi drganiami, postanowiłem zatem kupić dwie baterie Li-ion, gdzie każda ma 3,7V 10A i jakieś 2000mAh na sztukę. Połączyłem je szeregowo i rzeczywiście dostałem napięcie około 8V. Następnie zrobiłem dzielnik napięcia i na wyjściu miałem około 5,3V. Jednak gdy podłączyłem 4 serwa do tego zasilania, ani drgnęły, przerobiłem układ na większe napięcie jednak one dalej ani drgną. Oczywiście wszystko było podpięte na płytce stykowej czyli równolegle (łącznie z Arduino podłączonym do Vin i na mikro był wgrany ponownie program, więc to nie powinno być to). Proszę o pomoc i pozdrawiam
×