mat1321 Napisano Wrzesień 1, 2011 Udostępnij Napisano Wrzesień 1, 2011 Buduje platformę mobilną. Mam już prawie wszystkie części, została tylko kamera i karta wifi. Kamera będzie współpracować z biblioteką opencv pod linuxem. Mile widziana dobra jakość obrazu i przystępna cena 😉 Proszę o propozycje. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
bebek89 Wrzesień 2, 2011 Udostępnij Wrzesień 2, 2011 kamera internetowa HD ewentualnie cos ze spisu uvc albo v4l zeby było kompatybilne. wyszukujesz sobie jakas kamerke na stronach uvc czy v4l wzaleznosci od tego jakich sterownikow bd uzwła patrzysz kamery kompatybilne i taka kupujesz 🙂 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
OldSkull Wrzesień 2, 2011 Udostępnij Wrzesień 2, 2011 Mam Logitech C500 i mogę polecić - jakość obrazu jest bardzo sympatyczna. Nie wiem jak ze sterownikami, ale nie powinno być problemu. Chyba, że potrzebujesz bezprzewodowej. 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
mat1321 Wrzesień 3, 2011 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 3, 2011 Nie mam zbytnio czasu studiować parametry wszystkiego badziewia 🙁 Proszę, podajcie mi jakieś modele dobre w rzeczywistości a nie tylko na papierze. Mam 2 przedziały cenowe: do 50zł do 100zł Może być używka. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
OldSkull Wrzesień 3, 2011 Udostępnij Wrzesień 3, 2011 Ja kupiłem używkę C500 za 89zł. Na Allegro akurat jest jakaś aukcja. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
mat1321 Wrzesień 3, 2011 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 3, 2011 Widziałem 😉 Jak nic innego nie znajdę to ją biorę. Znacie jakiś program do wysyłania obrazu z kamerki po wi fi albo przykład w Pythonie strumieniowania wideo? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź