Skocz do zawartości

Avrdude, stk500v2, problem z wysłaniem programu do uC

staszekszczesny

Pomocna odpowiedź

Witam

To moja pierwsza próba zaprogramowania uC i jak na razie idzie mi z tym pod górkę.

Korzystam z programatora stk500v2. Po zainstalowaniu sterowników i uruchomieniu programatora zgodnie z zaleceniami producenta udało mi się sczytać a następnie ustawić fuse bity w w ATmega32A. Podłączyłem zewnętrzny kwarc 16MHz, więc korzystając z kalkulatora ustawiłem następujące fuse bity: lFuse= FF oraz hFuse=99. Problem pojawił się przy wysyłaniu pliku .hex. Wyskoczyło okno z wierszem poleceń, zamieściłem je poniżej.

Wykonywanie programowania zatrzymało się w tym miejscu. Dioda na programatorze sygnalizowała programowanie, jednak nawet po kilku minutach nic w wierszu poleceń się nie zmieniło. Dodam że korzystam z nakładki avrdude gui 1.0.4.

Dodam że sprawdzałem na dwóch komputerach pod win7 oraz xp i pojawiał się ten sam problem.

Przejrzałem mnóstwo stron, jednak nie trafiłem na nikogo, kto by miał podobny problem.

Bardzo proszę o pomoc.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.