Skocz do zawartości

Kurs Intel Edison - #11 - Bluetooth, komunikacja z telefonem

Pomocna odpowiedź

Napisano
html_mig_img
Na zakończenie kursu został nam jeszcze jeden interfejs komunikacyjny - Bluetooth. Technologię tę spotykamy coraz częściej w życiu codziennym.Po krótkim wstępie omawiającym możliwości tego standardu przejdziemy do komunikacji telefonu z modułem Intel Edison. Dzięki temu każde kolejne urządzenie będzie mogło być zdalnie sterowane.

UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.

Przeczytaj całość »

Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem.

• 3 miesiące później...

Witam!

Mam problem z komunikacją Edisona z aplikacją napisaną w AppInventorze. Podczas łączenia telefonu z Edisonem przez aplikację Bluetooth SPP Pro wszystko działa jak powinno (dane są wysyłane, odbierane i przetwarzane w sposób prawidłowy), ustawienia bluetooth w module skonfigurowane są prawidłowo, urządzenie jest sparowane. Jednak podczas próby połączenia telefonu z Edisonem z poziomu aplikacji napisanej w AppInventorze, wyskakuje komunikat o ponownej próbie sparowania urządzeń (chociaż telefon i moduł są już sparowane), a wtedy, bez względu na to czy wybiorę aby powiązać urządzenia bądź też nie, wyskakuje komunikat o błędnym połączeniu bluetooth. Dodam, że skrypt SPP-pipe-out ciągle działa w tle. Czy ktoś z Was miał podobny problem i jaka może być przyczyna? Pozdrawiam

• 9 miesiące później...

To znaczy, jest tutaj opisane przesyłanie danych z aplikacji na Androidzie do Edisona, a mi zależy na komunikacji w drugą stronę. Jak w tym przypadku należy skonfigurować Edisona i w jaki sposób wysyłać dane?

• 2 miesiące później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...