MateuszM91 Napisano Styczeń 7, 2017 Udostępnij Napisano Styczeń 7, 2017 Próbuję skonfigurować całe środowisko, aby zacząć używać swojego mikrokontrolera. Korzystam z STM32 Workbench wszystko jest niby ok lecz niestety pojawiają sie warningi przy kompilowaniu programu oraz ostrzeżenie w CMSIS. Spotkał się może ktoś z takimi problemami u siebie? Używam bibliotek StdPeriph. __________ Komentarz dodany przez: Treker Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ps19 Styczeń 8, 2017 Udostępnij Styczeń 8, 2017 Dodawałeś jakieś definicje albo zmieniałeś coś w ustawieniach projektu ? StdPeriph jest już nierozwijane, jak chcesz się uczyć to już lepiej HAL`a a najlepiej na rejestrach. 1. Coś mi się wydaje, że dodałeś foldery CMSIS a one już są dodawane automatycznie przez workbench`a w folderze inc przy generowaniu projektu. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
MateuszM91 Styczeń 9, 2017 Autor tematu Udostępnij Styczeń 9, 2017 Porzuciłem StdPeriph i na HAL'u wszystko śmiga elegancko:) Nie potrzebnie bawiłem się z tymi bibliotekami, teraz programowanie to czysta przyjemność. Pozdrawiam. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »