Skocz do zawartości

Kurs FPGA - #1 - podstawy VHDL w praktyce, spis treści

Pomocna odpowiedź

• 8 miesiące później...

Cześć, ja z nietypowym pytaniem. Mam zakupiony zestaw do tego kursu i sam kurs za sobą, teraz chciałam rozpocząć naukę Veriloga. Czy ta płytka może mi też do tego posłużyć? A jeśli tak to jakie IDE polecacie zainstalować? Z góry dzięki za odpowiedzi! 🙂

• 4 lat(a) później...

Cześć,
chciałem rozpocząć naukę FPGA z kursem Forbot, ale zauważyłem, że polecana płytka Elbert V2 została już wycofana ze sprzedaży.
Czy możecie polecić inne płytki FPGA, które będą odpowiednie do realizacji ćwiczeń z tego kursu?
Najlepiej, żeby były łatwo dostępne w Polsce i żeby dało się je programować darmowym oprogramowaniem.
Będę wdzięczny za każdą sugestię!

Pozdrawiam

@Mkdir witam na forum 🙂 Niestety płytka została wycofana przez producenta i na ten moment nie jestem w stanie zaproponować nic innego, co zadziała 1:1 do z obecnym kursem. Materiał ten zostanie zapewne niedługo zarchiwizowany z tego powodu.

• 2 miesiące później...

@Grzegorz1397 temat nie jest skreślony, ale na ten moment nie pracujemy nad nowymi materiałami o FPGA. Nie mogę teraz nic obiecać - szczególnie, że FPGA to stosunkowo coraz mniej hobbystyczny temat.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...