Skocz do zawartości

Moduły NRF24 jaki mikrokontroler

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam. Posiadam 2 moduły nrf24 z antenkami. Nie chcą się one ze sobą komunikować mimo że zrobiłem już wszystko co znalazłem w internecie. Po 1 jakie modele arduino na 100% obsługują nrf24 (wiem że wszystkie ale są takie, które działają bez kondensatora itp.). Po 2 jakiego kondensatora użyć między gnd a 3.3V?

Jeżeli ktoś by chciał migę wysłać zdjęcia i kod.

Cześć

Spróbuj podłączyć zewnętrzne zasilanie, nie z arduino. Moje nRF24L01 po podłączeniu Vcc z pinów arduino uno też nie działa. Wszystko zaczyna hulać jak tylko podłączę zasilanie z zewnątrz.

Tez mialem taki przypadek. Uzywalem klonow arduino nano i w zaleznosci od wersji/producenta na jednym nano dzialalo a na innym nie. Zewnetrzne zasilanie no z przetwornicy rozwiazalo problem.

• 2 tygodnie później...
Cześć

Spróbuj podłączyć zewnętrzne zasilanie, nie z arduino. Moje nRF24L01 po podłączeniu Vcc z pinów arduino uno też nie działa. Wszystko zaczyna hulać jak tylko podłączę zasilanie z zewnątrz.

A czy w tedy muszę używać kondensatora?

[ Dodano: 13-03-2017, 17:25 ]

Tez mialem taki przypadek. Uzywalem klonow arduino nano i w zaleznosci od wersji/producenta na jednym nano dzialalo a na innym nie. Zewnetrzne zasilanie no z przetwornicy rozwiazalo problem.

Mógłbym wiedzieć jakiej przetwornicy użyłeś?

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...