KD93 Maj 27, 2012 Udostępnij Maj 27, 2012 Widziałem PocketBota na żywo na Robotic Day i muszę z przykrością stwierdzić, że na filmach prezentuje się lepiej niż na żywo.
Treker (Damian Szymański) Sierpień 29, 2012 Autor tematu Udostępnij Sierpień 29, 2012 Prosto z naszego Facebooka 2
Treker (Damian Szymański) Wrzesień 5, 2012 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 5, 2012 Nowe dzieło od DARPA:
Bobby Wrzesień 19, 2012 Udostępnij Wrzesień 19, 2012 Trochę wiotki i nienajmłodszy ('09), ale robi wrażenie 1
Hudyvolt Wrzesień 20, 2012 Udostępnij Wrzesień 20, 2012 dla zainteresowanych tutaj jest cały temat z opisem jak ten robot powstawał itd. na końcu oczywiście jego finalna wersja z drukowanymi częściami http://www.hexapodrobot.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=345 jako ciekawostka, na grzbiecie ten robot ma komputer fit-2pc, w którym procesor to jakiś intel atom i dzięki temu twórca tego robota załapał się na sponsoring u intela 1
Treker (Damian Szymański) Wrzesień 28, 2012 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 28, 2012 Quadrokoptery w akcji
kevin Październik 14, 2012 Udostępnij Październik 14, 2012 Znalazłem ten film w sieci, czy na forum padły już jakieś dyskusję nt. jego konstrukcji? Chętnie bym poczytał (-:
Sabre Październik 14, 2012 Udostępnij Październik 14, 2012 kevin, a nad czym tu dyskutować? Koleś zrobił sobie zdalnie sterowaną zabawkę z turbinką modelarską troszkę większą niż stosowane w linefollowerach publikowanych na forbocie, ot i wszystko. Linefollowery chłopaków z Botland teamu też się przysysały do góry nogami pod stołami itp.
Marooned Październik 14, 2012 Udostępnij Październik 14, 2012 Heh, ciekawy pomysł. ESC: Hobby King blue series
kevin Październik 15, 2012 Udostępnij Październik 15, 2012 kevin, a nad czym tu dyskutować? Koleś zrobił sobie zdalnie sterowaną zabawkę z turbinką modelarską troszkę większą niż stosowane w linefollowerach publikowanych na forbocie, ot i wszystko. Linefollowery chłopaków z Botland teamu też się przysysały do góry nogami pod stołami itp. Nie chodzi mi już o sam proces sterowania bo to jestem w stanie pojąć; jak gdzie i po co. Zastanawiam się bardziej nad tą turbinką - w komentarzach spotkałem się z terminem "wentylator kanałowy" - W sklepie Botland nie widzę takiego wentylatora a na allegro chodzą po ~ 200-300 zł.
MatManiak Październik 22, 2012 Udostępnij Październik 22, 2012 kevin, a nad czym tu dyskutować? Koleś zrobił sobie zdalnie sterowaną zabawkę z turbinką modelarską troszkę większą niż stosowane w linefollowerach publikowanych na forbocie, ot i wszystko. Linefollowery chłopaków z Botland teamu też się przysysały do góry nogami pod stołami itp. Nie chodzi mi już o sam proces sterowania bo to jestem w stanie pojąć; jak gdzie i po co. Zastanawiam się bardziej nad tą turbinką - w komentarzach spotkałem się z terminem "wentylator kanałowy" - W sklepie Botland nie widzę takiego wentylatora a na allegro chodzą po ~ 200-300 zł. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?idCategory=682 gotowe komplety (silnik + tunel).
Popularny post grabo Październik 23, 2012 Popularny post Udostępnij Październik 23, 2012 Komentarz zbędny 4
Treker (Damian Szymański) Październik 25, 2012 Autor tematu Udostępnij Październik 25, 2012 Petman ciągle się uczy:
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »