Skocz do zawartości

DesignSpark Mechanical...problem z wyciaganiem

Pomocna odpowiedź

1 godzinę temu, orb777 napisał:

U siebie obchodzę to rysując równoległą linię konstrukcyjną na górnej płaszczyźnie cylindrów, pierwotną ze "spodu" usuwam i niebieską ramkę odbicia też, następnie górną linię przekształcam na odbicie i normalnie już dalej, rysowanie, wyciąganie itd. 

Też tak robiłem, ale i tak były jakieś problemy...w pewnych sytuacjach to nie chciało działać tak jak pierwotnie...już nie pamiętam co to chciałem zrobić 🤔

• Lubię! 1
(edytowany)

@farmaceuta, ano, w końcu program w cenie najuczciwszej - za darmo. Moim skromnym zdaniem (totalnego amatora) i tak jest świetny. Jako całkowity zieluniec odpalasz np. freecada i dsm: tu rzeźbisz w zasadzie od strzała, a tam myślisz jak w ogóle zacząć.

Edytowano przez orb777
10 godzin temu, orb777 napisał:

U siebie obchodzę to rysując równoległą linię konstrukcyjną na górnej płaszczyźnie cylindrów, pierwotną ze "spodu" usuwam i niebieską ramkę odbicia też, następnie górną linię przekształcam na odbicie i normalnie już dalej, rysowanie, wyciąganie itd. Może jest lepszy sposób, ale ten działa na danej płaszczyźnie.

Jest to jakieś rozwiązanie problemu chociaż działa w ograniczonym zakresie.

11 godzin temu, orb777 napisał:

Czy masz porównanie z wersją płatną i tam działa jak powinno?

Nie mam. Widziałem na YT filmiki innych użytkowników DSM, którzy opisywali takie problemy w funkcjonowaniu tego programu. Na codzień korzystam z F360, ale zaczynałem od DSM. Sporo w tym programie można narysować np. takie modele maszyn:

MP.thumb.png.bf373f79805299566a0901bd37750404.png MP2.thumb.png.d2e1a8566f59c171cd3ff7ffff2b6dd5.png

• Lubię! 2
(edytowany)
9 godzin temu, orb777 napisał:

Tutorial jest super, tylko problem polega na tym, że w wersji DSM którą posiadam

DSM_wst_3.png.bb7a98149d0923e82f77da68e4281e2d.png

nie ma narzędzia mirror.

DSM_wst_1.thumb.png.f7e72234fd7e1391249b44a61898156d.png

DSM_wst_2.thumb.png.dfe1a150ff08d2f3b3a3d637d5f8f11a.png

Problem braku tego narzędzia w wersji bezpłatnej był poruszany na forum DSM w 2016 r., ale dystrybutor programu nie raczył odpowiedzieć.

DSM_wst_4.thumb.png.6e38e2f3ad87ac2e01d908944c0c1b74.png

Edytowano przez Sylba

@Sylba , ano właśnie, bo tam w pierwszym już zdaniu napisali, że nie ma, nie było i nie będzie dla tych, którzy nie płacą.

Cytat

This is a premium feature available to DSM users on the Creator or Engineer subscription plans.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...