Skocz do zawartości

[Impreza] WAKACJE Młodego Inżyniera RoboCAMP

MaRo88PL

Pomocna odpowiedź

Może nie są to jakieś wielkie zawody, czy coś w tym stylu, ale myślę, że ciekawy pomysł dla dzieciaków na spędzenie wakacji w mieście.

Z inicjatywy Prezydenta Miasta Bełchatowa, we współpracy z Uniwersytetem Łódzkim i RoboNET po raz pierwszy w Bełchatowie organizowane są w okresie wakacyjnym kreatywne zajęcia dla dzieci. Serdecznie zapraszamy dzieci do udziału.

WAKACJE Młodego Inżyniera

RoboCAMP

z Urzędem Miasta Bełchatowa

16-20 sierpnia 2011 Bełchatów

To propozycja zajęć kreatywnych dla dzieci w wieku 8-13 lat.

Zajęcia odbędą się w godz. 9:00-16:00 (opieka nad dziećmi w godz. 7:00-17:00), w Bełchatowie, w Szkole Podstawowej Nr 1, ul. Dąbrowskiego 11.

RoboCAMP to 5 dniowe zajęcia kreatywne, razem 35 godzin zajęć dydaktycznych i warsztatów, w trakcie których uczestnicy udają się w fascynującą podróż po różnych obszarach nauki. Zajęcia przeznaczone są dla dzieci w wieku 8-13 lat. Na zajęciach RoboCAMP dzieci w atmosferze zabawy uczą się konstruować i programować roboty, co daje im mnóstwo radości i satysfakcji. Uczestnicy poznają tajniki robotyki i programowania z wykorzystaniem najnowocześniejszych materiałów dydaktycznych (na zajęciach wykorzystywane są m.in. laptopy oraz klocki LEGO Education).

Dzieci, świetnie się bawiąc, niepostrzeżenie poznają zagadnienia z matematyki, fizyki i informatyki, mechaniki które podczas lekcji w szkole wydawałby się im nudne i niepotrzebne. Młodzi konstruktorzy, pracując w małych grupach, niezwykle łatwo przyswajają nowe wiadomości, uczą się pracy zespołowej i poznają smak rywalizacji. Uczestnicy zajęć RoboCAMP szybko przekonują się, że to, co wydawało się niezwykle skomplikowane, w rzeczywistości jest dziecinnie proste. Duma i szczęście pociech przekładają się bezpośrednio na zadowolenie ich rodziców.

Udział dzieci w warsztatach potwierdzony będzie certyfikatem RoboCAMP oraz Uniwersytetu Łódzkiego.

http://belchatow.pl/portal.php?aid=news&news=13115967274e2d60b7a4120

wow, niezła kwota jak na 5 dni "zabawy", ja wczoraj ukończyłem wczoraj kurs (+egzamin) na operatora wózków jezdniowych za mniejsze pieniądze.

ja będąc ojcem dziecka wolałbym przeznaczyć te pieniądze na cały zestaw lego mindstorms + tydzień urlopu żeby się z nim pobawić.

Kwota może i spora, ale myślę, że jak na praktycznie cały dzień opieki nad dzieckiem, 2 posiłki dziennie (II śniadanie i obiad) oraz do tego ciekawe zajęcia, to jest przystępna.

Inna sprawa, to znając bełchatowskie realia, zapewne sporą część tej kwoty rodzic będzie mógł sobie dofinansować (odpisać) z elektrowni/kopalni w ramach dofinansowania wakacyjnego wypoczynku dziecka z działów socjalnych tych zakładów (wiem co mówię, bo sam od 8 roku życia jeździłem z bełchatowskiej elektrowni na kolonie i obozy, a obecnie wczasy i nie rzadko ojciec (czy obecnie jak wyjeżdżam na wczasy to ja) ponosił za mnie 1/3 czy tylko połowę kosztów eskapady i to nie gdzieś w Polsce, ale w miejsca typu Hiszpania, Grecja, Włochy, Turcja.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.