lukix Napisano Sierpień 13, 2011 Udostępnij Napisano Sierpień 13, 2011 Witam! Przedstawiam Wam mojego światłoluba, który niczym nie wyróżnia się od innych światłolubów 😉 Robota zrobiłem na podstawie artykułu Od żółtodzioba do pierwszego robota w dwa tygodnie. Jako napęd użyłem przerobionych serwomechanizmów HXT900. Podwozie wykonane jest ze starego telefonu i dwóch kawałków pleksi. Koła zostały wyciągnięte ze szczotki ze starego odkurzacza. https://www.youtube.com/watch?v=twO5TcqlikE Teraz biorę się za line followera 🙂 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
paw3lx Sierpień 13, 2011 Udostępnij Sierpień 13, 2011 Brawo za pierwszą konstrukcję! Robot działa tylko po ciemku? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Carpe Diem Sierpień 14, 2011 Udostępnij Sierpień 14, 2011 Gratulacje. Właśnie, dlaczego po ciemku? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
lukix Sierpień 14, 2011 Autor tematu Udostępnij Sierpień 14, 2011 Jak jest jasno to robot ciągle jedzie do przodu. To chyba normalne 😉 A czułości nie mogę zmniejszyć, bo mam słabą latarkę. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź