Skocz do zawartości

[C] Książka dla początkującego do avr

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam. Szukam książki dla początkującego do avr, znam podstawy c i c++.

Szukam książki dobraj dla początkującego, czyli programowanie mikrokontrolerów w lcd, klawiaturę matrycową i inne programy.

Pozdrawiam

misiek dlaczego zrzucasz język C na niższy poziom niż Bascom ? Język C wcale nie jest trudny do nauczenia a gdy go się nauczysz masz większą satysfakcje niż po nauce bascoma. Polecam na początek Symfonie C++ Jerzego Grębosza naprawdę dobra książka. Dzięki niej będziesz potrafił pisać aplikacje na PC i łatwo przejść na mikro kontrolery. Pozdrawiam

Na początek polecam lekturę http://www.patron.ehost.pl/patron/artykuly/vinavr/AVR_tutorial.htm. Szkoda, że to tutorial nie jest dokończony, bo bardzo dużo można się nauczyć. Treść sugeruje, że jest to tłumaczenie jakiejś książki, może ktoś wie jakiej? Jeśli tak to proszę o informacje.

W każdym razie tam można przeczytać jak się zabrać za programowanie mikrokontrolera w C (sam się z tego uczyłem) a pierwsze programy są tak opisane, że można się również nauczyć nieco C.

misiek dlaczego zrzucasz język C na niższy poziom niż Bascom ? Język C wcale nie jest trudny do nauczenia a gdy go się nauczysz masz większą satysfakcje niż po nauce bascoma. Polecam na początek Symfonie C++ Jerzego Grębosza naprawdę dobra książka. Dzięki niej będziesz potrafił pisać aplikacje na PC i łatwo przejść na mikro kontrolery. Pozdrawiam

Nie zrozumiałeś mnie. Chodzi o to, że bascoma nie ma w sieci (jego kursów), za to do C na uC jest tego mnóstwo (godzine spędziłem i znalazłem ze 4 dobre i troche kiczu). Dlatego napisałem, że zrozumiałbym książke do bascoma, ale nie do C.

Jeśli się nie pomyliłem to to są kursy z edw i ep. http://peb.pl/nauka-i-technika/260756-rapidshare-krusy-programowania-procesorow-avr-i.html Bardzo dobre - ucze się z nich.

misiek1994

PS: Panie treker ja naprawdę chcem pomóc, a za danie linka mam nadzije, że bana nie dostane. 🙄

//daniel93

"Panie treker" 🤣 :lol: 🤣🤣

My jesteśmy normalnymi ludźmi, mówicie nam przez ty, a nie przez Pan 🤣 :lol: 🤣🤣

No to chłopie piszesz, że chcesz C dla avr. Zdecyduj się wreszcie. W tym jest wszystko od zera do mikrokontrolerów programera 😃 . Klawiatura i LCD powinny być. jak nie to www.mikrokontrolery.net

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...