Cóż ja na razie zauważyłem, że sprzedawcy z Ali próbują wykorzystać powstały chaos i być może niewiedzę niektórych kupujących, i sztucznie zawyżają koszty produktów. Zauważyłem że często jest więcej niż te 3 Euro. Myślę że po wakacjach sytuacja zacznie się powoli normalizować wystarczy się po prostu wstrzymać i spokojnie poczekać, na rozwój sytuacji
No cóż, niestety przestanie się opłacać kupować po 1 szt. Wracamy trochę do czasów PRLu, gdzie tworzyło się kółka zainteresowań, aby wymieniać się i zdobywać podzespoły. Dla mnie po 40 latach, tak trochę ciekawie historia powoli zatacza koło.
PS. Ja osobiście może nie odczuję tak mocno tych zmian, bo siedzą w przemysłówce, tam albo się kupuje od razu 10-20 przekaźników, gdzie te 3 Euro po przeliczeniu staje się 20gr/szt, albo cena jednej sztuki i tak oscyluje 150zł+, więc drożej, ale akceptowalnie, z kuponami i zniżkami. Nie zmienia to jednak faktu że trzeba zmienić logikę zakupów, ale jak pisałem Chińczycy wykorzystują moment zamieszania, i wprawne oko dostrzega że naciągają obecnie ceny i oferty.