Skocz do zawartości

[Autodesk Inventor] Pytanie odnosnie aktywacji

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam, od około półtora miesiąca korzystam z 'Autodesk Inventor Professional 2013' na licencji studenckiej. Zarejestrowałem sie na stronie autodesku, ściągnałem inventora, zainstalowalem i korzystam z niego, wszystko dziala bez zarzutow. Dostalem jednak na maila kod aktywacyjny do tegoż Inventora, pytałem kolegów ze studiów i prowadzącego ćwiczenia z inventora i dowiedziałem się, że trzeba go aktywować bo w przeciwnym wypadku działa tylko 30 dni. Poczytałem troche na stronie autodesku i doczytalem, że jeżeli program nie został aktywowany to powinna się o tym wyświetlać informacja przy każdym włączeniu go. Nie wpisywałem nigdzie tego kodu aktywacyjnego, więc wnioskuje, że nic co zrobiłem nie było aktywacją, jednak nie wyświetla mi żadnej informacji o tym przy włączaniu programu. Części znajomych informacje o aktywacji wyświetlały się po instalacji i wpisywali ten kod aktywacyjny ktory dostali na maila, a niektorzy tak jak ja nie. Poza tym, korzystam już z Inventora koło półtorej miesiąca, 30 dni więc minęło, a on działa. Podsumowując moją wypowiedź do konkretnych pytań; Gdzie moge go aktywować albo gdzie sprawdzić czy jest aktywowany? Mógł się aktywować sam? Czy mam coś z tym zrobić, czy póki działa to sie tym nie przejmować? Z góry dziekuje za odpowiedź ; ) Dodam, że w informacjach o produkcie licencje mam do 2016 roku, jest tam też ikona : 'aktywuj', jednak naciśniecie jej powoduje wysłanie kolejnego kodu aktywacyjnego na mojego maila.

Jeśli działa Ci juz ponad miesiąc bez zarzutu, to po co się tym martwić? Nie usuwaj tego maila z kodem aktywacyjnym, może program sam któregoś dnia nie będzie chciał Ci się włączyć, tylko poprosi najpierw o wprowadzenie kodu, a wtedy Ty będziesz sprytniejszy i go przechytrzysz 😉

Zawsze lepiej wiedzieć więcej niż mniej ; ) A póki nie skończe zajęć do których jest mi potrzebny wole być przygotowany na ewentualna odmowe wspolpracy z jego strony i wiedzieć jak sobie z nia poradzić w razie czego. Dzieki za odpowiedź ; )

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...