Sverre Napisano Listopad 13, 2008 Udostępnij Napisano Listopad 13, 2008 Czy możecie pokazać jesli macie układ ideowy odbiornika i nadajnika na podczerwień. __________ Komentarz dodany przez: treker Usuwam ankietę - brak jakiejkolwiek wartości merytorycznej. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Decado Listopad 13, 2008 Udostępnij Listopad 13, 2008 Sverre to nie tak łatwo powiedziec co jest lepsze. Każdy z tych typów jest dobry ale dla innego urządzenia. Radiówkę wybrałbym do zdalnie sterowanego robocika, podczerwien do "zabawek" które są blisko mnie. Pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Sverre Listopad 13, 2008 Autor tematu Udostępnij Listopad 13, 2008 Sverre to nie tak łatwo powiedziec co jest lepsze.Każdy z tych typów jest dobry ale dla innego urządzenia. Radiówkę wybrałbym do zdalnie sterowanego robocika, podczerwien do "zabawek" które są blisko mnie. Pozdrawiam maxymalna odległość od odbiornika? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
pawel Listopad 13, 2008 Udostępnij Listopad 13, 2008 Zasięg zależy od mocy nadajnika i czułości odbiornika, oraz od przeszkód które napotyka sygnał. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
drukarz Listopad 14, 2008 Udostępnij Listopad 14, 2008 A co znaczy: "zwykły z antenką"? Z modulowanej podczerwieni można wycisnąć kilkanaście metrów ale odbiornik i nadajnik muszą się "widzieć". Ja chyba wybrałbym 433,92MHz, czyli jakiś nadajnik np RT1 i odbiornik RR4 ale do tego raczej potrzebne by były procesory.` Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Sverre Listopad 14, 2008 Autor tematu Udostępnij Listopad 14, 2008 a wy korzystacie z jakich odbiorników? __________ Komentarz dodany przez: Sabre Zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Maxo Listopad 17, 2008 Udostępnij Listopad 17, 2008 Z robotów zdalnie sterowanych na tym forum to chyba tylko https://www.forbot.pl/forum/topics7/praca-dyplomowa-zdalnie-sterowany-samobiezny-manipulator-vt920.htm ... A tak to nic mi nie wiadomo by ktoś bawił się podczerwienią lub radiówkami... Przynajmniej się nie chwalili 😋 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź