Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

tramway, po pierwsze brakuje wielu połączeń, tam gdzie masz żółte kreski nie ma połączenia. Po drugie źle łączysz technologię przewlekaną i smd. Dałaś elektrolityczne kondensatory smd na warstwie bottom przez co po ich przylutowaniu będą one wymuszały podniesienie płytki. Do tego switche bokiem i ten przełącznik, jego obrys nachodzi na jeden ze switchy. Dużo do poprawy.

Rzuciłem jeszcze okiem na schemat, brak połączeń (kropek) w niektórych węzłach, źle połączone kondensatory przy switchach.

Edycja 2: No i nie wiem po co zakładałaś nowy temat, skoro to w zasadzie ciąg dalszy poprzedniego schematu. Powinno to zostać scalone z tamtym tematem.

Do tego fatalnie prowadzona masa (praktycznie nigdzie się nie łączy, idzie gdzieś bez sensu i zostaje taki długi paluch (pomiędzy ścieżkami do górnego złącza).

Zasilanie też jakieś bez sensu. Co jest z czym połączone? Grubość ścieżek? Mostek->złącze silnika ma też wąskie ścieżki.

Dużo pracy przed Tobą.

Kluczem do ładnych ścieżek jest dobre ustawienie elementów. Myślę, że dobrze by było gdybyś odwrócił atmegę o 180 stopni, wtedy nie musiałbyś ciągnąć tych ścieżek przez całe pcb. A może dałbyś radę przesunąć to złącze z gpinami w zupełnie inne miejsce, gdzieś obok tych pinów, z których wychodzą te długie ścieżki?

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...