Kondziu10 Napisano Luty 1, 2009 Udostępnij Napisano Luty 1, 2009 Witam, mam problem z zaprogramowaniem uC . Próbuje to zrobić na Windows 98 w PonyProg. Od strony hardware jest wszystko OK (podłączenia są sprawdzone, zasilanie 5V z zasilacza PC). Wynik testu LPT jest OK i jak przesyłam program to wyskakuje mi że nie rozpoznał uC Error (-24). Co może być nie tak
marek91 Luty 12, 2009 Udostępnij Luty 12, 2009 Windows 98 ??? Ten system nawet odtwarzacza mp3 nie rozpoznaje, jeżeli nie masz xp to idź do jakiegoś znajomego bo na 98 nic nie zrobisz próbowałem kiedyś na 98 zaprogramować uc i też sie nie dało Pozdrawiam 1
McRancor Luty 12, 2009 Udostępnij Luty 12, 2009 Windows 98 ??? Ten system nawet odtwarzacza mp3 nie rozpoznaje, jeżeli nie masz xp to idź do jakiegoś znajomego bo na 98 nic nie zrobisz próbowałem kiedyś na 98 zaprogramować uc i też sie nie dałoPozdrawiam Wyobraź sobie, że kiedyś na ponyprogu robiło się tylko w 98, na tym systemie da się zrobić znacznie więcej niż na XP, więc nie głoś tutaj herezji. Masz błąd w podłączeniu, sprawdź wszystko jeszcze raz, a jak skończysz to zacznij od początku. Może spróbuj z innym prockiem. Test ponyprogra jest niewiele warty, bo jedyne co sprawdza to spięcie kilku przewodów w złączu LPT. Programator może świetnie działać pomimo że nie przejdzie testu
Kondziu10 Luty 12, 2009 Autor tematu Udostępnij Luty 12, 2009 Możliwe że coś jest nie tak z prockiem, bo co do podłączeń to są na 100% OK. Może to być wina programatora? Czy to tylko sprawa procka??
McRancor Luty 12, 2009 Udostępnij Luty 12, 2009 Tak, to też wchodzi w grę. Domyślam się że chodzi o stk200.
Kondziu10 Luty 13, 2009 Autor tematu Udostępnij Luty 13, 2009 Tak to STK200/300 z Allegro. [ Dodano: 06 Mar 09 03:33 ] Dziś doszły 2 nówki AtMegi8 . Mam jeszcze 1 problem: Na programatorze są wyjścia zasilania. Te wyjścia łączyć z uC czy zasilać go tylko z 5V z zasilacza . Na niektórych forach piszą że łączyć a na innych że nie.
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »