Skocz do zawartości

[ Bascom] Problem z programowaniem

Kondziu10

Pomocna odpowiedź

Witam, mam problem z zaprogramowaniem uC 😕 . Próbuje to zrobić na Windows 98 w PonyProg. Od strony hardware jest wszystko OK (podłączenia są sprawdzone, zasilanie 5V z zasilacza PC). Wynik testu LPT jest OK i jak przesyłam program to wyskakuje mi że nie rozpoznał uC Error (-24). Co może być nie tak

Windows 98 😅 ??? Ten system nawet odtwarzacza mp3 nie rozpoznaje, jeżeli nie masz xp to idź do jakiegoś znajomego bo na 98 nic nie zrobisz 😕 próbowałem kiedyś na 98 zaprogramować uc i też sie nie dało

Pozdrawiam

• Pomogłeś! 1

Windows 98 😅 ??? Ten system nawet odtwarzacza mp3 nie rozpoznaje, jeżeli nie masz xp to idź do jakiegoś znajomego bo na 98 nic nie zrobisz 😕 próbowałem kiedyś na 98 zaprogramować uc i też sie nie dało

Pozdrawiam

Wyobraź sobie, że kiedyś na ponyprogu robiło się tylko w 98, na tym systemie da się zrobić znacznie więcej niż na XP, więc nie głoś tutaj herezji.

Masz błąd w podłączeniu, sprawdź wszystko jeszcze raz, a jak skończysz to zacznij od początku. Może spróbuj z innym prockiem.

Test ponyprogra jest niewiele warty, bo jedyne co sprawdza to spięcie kilku przewodów w złączu LPT. Programator może świetnie działać pomimo że nie przejdzie testu 😉

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Możliwe że coś jest nie tak z prockiem, bo co do podłączeń to są na 100% OK.

Może to być wina programatora? Czy to tylko sprawa procka??

Tak to STK200/300 z Allegro.

[ Dodano: 06 Mar 09 03:33 ]

Dziś doszły 2 nówki AtMegi8 😃 . Mam jeszcze 1 problem: Na programatorze są wyjścia zasilania. Te wyjścia łączyć z uC czy zasilać go tylko z 5V z zasilacza . Na niektórych forach piszą że łączyć a na innych że nie.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.