Dymek_117 Napisano Maj 9, 2015 Udostępnij Napisano Maj 9, 2015 Witam,Jakiś czas temu projektowałem układ oparty o Atmegę 32 w wersji SMD, niestety pomyliłem obudowy i teraz trzeba było ją podmienić. Pierwotny schemat zawierał ścieżki pod Atmegą, po podmianie zauważyłem że nowa Atmega już w prawidłowej obudowie z biblioteki Eagle'a ma pod sobą fragment miedzi, a więc nie mogę już tam prowadzić ścieżek. Wie ktoś jak uzyskać pustą przestrzeń pod kontrolerem, tak bym mógł tamtędy przeprowadzić połączenia? Dodam że nigdy nie projektowałem elementów do biblioteki i nie wiem jak się za to zabrać 🙁 Może da się to jakoś usunąć, bez edytowania elementu? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
MirekCz Maj 10, 2015 Udostępnij Maj 10, 2015 W jakiej wersji atmegę masz? Atmega w tqfp nie ma miedzi pod procesorem... Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Dymek_117 Maj 10, 2015 Autor tematu Udostępnij Maj 10, 2015 Jest to TQF P32. Dziś przejrzę jeszcze bibliotekę Eagla, może przeoczyłem właściwy element. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Dymek_117 Maj 11, 2015 Autor tematu Udostępnij Maj 11, 2015 Owych miedzianych połaci, podobnie jak np. wylewki masy nie da się edytować. Znalazłem nową bibliotekę elementów Atmela, pomogło. Tamte widać byłī jakieś trefne 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Treker (Damian Szymański) Maj 12, 2015 Udostępnij Maj 12, 2015 Dymek_117, możesz wstawić dokładny zrzut ekranu z podglądu w bibliotece tamtego "wadliwego" elementu? Tak z ciekawości 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »