Skocz do zawartości

Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'GPIO'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Kategorie forum

  • Elektronika i programowanie
    • Elektronika
    • Arduino i ESP
    • Mikrokontrolery
    • Raspberry Pi
    • Inne komputery jednopłytkowe
    • Układy programowalne
    • Programowanie
    • Zasilanie
  • Artykuły, projekty, DIY
    • Artykuły redakcji (blog)
    • Artykuły użytkowników
    • Projekty - roboty
    • Projekty - DIY
    • Projekty - DIY (początkujący)
    • Projekty - w budowie (worklogi)
    • Wiadomości
  • Pozostałe
    • Oprogramowanie CAD
    • Druk 3D
    • Napędy
    • Mechanika
    • Zawody/Konkursy/Wydarzenia
    • Sprzedam/Kupię/Zamienię/Praca
    • Inne
  • Ogólne
    • Ogłoszenia organizacyjne
    • Dyskusje o FORBOT.pl
    • Na luzie
    • Kosz

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Grupa


Znaleziono 3 wyniki

  1. Witam. Kanał ogólnie o elektronice oraz systemach wbudowanych. Poniżej wstawiam link do wideoporadnika jak obsłużyć microswitch-a w pythonie na platformie Raspberry Pi 3B+. Zapraszam do oglądania
  2. Witam, jestem w trakcie robienia sterownika do akwarium na raspberry pi zero w i domoticz. Sterownik do celowo ma załączać pompę, grzałkę, odczytywać temperaturę itd... i załączać oświetlenie stopniowo rozjaśniajac i przyciemniając. Nie potrafię uruchomić sterowania pwm. Z załacz/wył. poradziłem sobie dopisujac komendy do pliku domoticz.sh np: /usr/bin/gpio export 17 out A co mam dopisać by wyjście gpio 13 było PWM? Kilka dni już błądzę po internecie i już nie wiem co mam zrobić...
  3. Dzień dobry, Jest to mój pierwszy wpis na forum, szukałem wcześniej podobnego tematu ale go nie znalazłem, tak więc zakładam nowy. Steruję silnikiem DC za pomocą sterownika L293D, połączenie jest poprawne, steruję "ręcznie" silnikiem , więc od tej strony wszystko działa, problem pojawił się przy programowaniu STMki. Korzystając z kursu STM32 F1 HAL #4 porty GPIO próbuję wystawić sygnał sterujący silnikiem lecz pozostaje on w stanie wysokim. Jeżeli zmienię PIN na diodę LED PC13 to ta działa poprawnie. Co zrobić aby dany PIN zmieniał swój stan? while (1) { /* USER CODE END WHILE */ /* USER CODE BEGIN 3 */ HAL_GPIO_WritePin(GPIOA, GPIO_PIN_15, GPIO_PIN_SET); HAL_Delay(500); HAL_GPIO_WritePin(GPIOA, GPIO_PIN_15, GPIO_PIN_RESET); HAL_Delay(500); } /* USER CODE END 3 */ }
×
×
  • Utwórz nowe...