Skocz do zawartości

Inteligentny budynek za 250zł? Recenzja Mi Smart Home Kit

Pomocna odpowiedź

Chciałbym zamiast typowych kontaktów mieć takie jakby panele dotykowe (widziałem takie sonoff), a jednocześnie z możliwością regulacji mocy światła czy tam nawet jego barwy aby także światło włączało się automatycznie na ruch w godzinach wieczornych. Także można powiedzieć, że oczekuje wielozadaniowości przy jednoczesnym nowoczesnym designie

Nie kojarzę, aby były jakieś moduły pozwalające na sterowanie jasnością światła i zmianami barw do Xioami, chyba, że planujesz wykorzystać ich żarówki WiFi?

W takim razie zostają Ci chyba tylko te przełączniki ścienne od Xiaomi, nie słyszałem o innej metodzie (ale to nie znaczy, że jej nie ma). Niestety nie używałem ich, więc nie jestem w stanie nic doradzić w kwestii mocowania.

• 2 miesiące później...

Planuję zabezpieczyć plac budowy. Chciałbym dostawać powiadomienia na swój telefon (SMSy lub maile) jeśli ktokolwiek naruszyłby bezpieczną strefę. Chciałbym też mieć możliwość zdalnego podglądu przez kamerę. Czy jest coś takiego osiągalne z wykorzystaniem Mi Smart Home Kit? Nie widziałem w specyfikacji, żeby Gateway wspierał obsługę SIM card. Czy trzeba byłoby coś tutaj dodatkowo dokupić, żebym mógł osiągnąć opisywany efekt?

• Lubię! 1

@Eaglefly, niestety nie ma możliwości, aby ten system wysyłał SMSy. Jedyna pewna opcja to powiadomienia push w aplikacji. Do tego systemu możesz podpiąć również kamerę Xiaomi. Wtedy podgląd obrazu i stany czujników masz dostępne w jednej aplikacji. Martwi mnie tylko informacja o placu budowy - nie wiem czy te urządzenia sprawdzą się na zewnątrz. To raczej produkty do użytku wewnętrznego 😉

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...