Skocz do zawartości

Co wymontowac z wieży ?

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam, jestem nowy na tym forum i dopiero zaczynam, a właściwie mam zamiar zacząć robić roboty wiec proszę o wyrozumiałość jak palne jakąś głupotę.

A więc do rzeczy... Mam w domu wierzę, około 10 letnią wiec nie ma zbyt rozbudowanych funkcji ale odtwarza płyty, kasety, ma radio i dosyć duży i chyba dobry wyświetlacz.

No i moje pytanie, co można by z tej wierzy wymontować co mogłoby mi się przydać ? Bo ja na razie widzę tylko zastosowanie do silniczków przewijających kasety i wyświetlacza, a na pewno jest tam wiele innych przydatnych rzeczy.

Czy w takiej wierzy jest jakiś procesor który nadawał by się do robota ?

Ortografia !!! Poprawiłem. Zaquadnik

Proponuję żebyś swoją wiarę zostawił w spokoju 😉

Co do wymontowywania pierdół ze sprawnego sprzętu rtv - nie warto. Żeby improwizować wykorzystując części z innych urządzeń trzeba mieć a) wiedzę, b) doświadczenie, c) ksztynę wyobraźni. Jako początkujący i sądząc po Twojej wypowiedzi - możliwe że masz to ostatnie, ale bez pozostałych dwóch jest to nic nie warte. Nie ma co oszczędzać na pierwszego robota i kupić silniki z przekładniami/serwa, nową elektronikę zamiast z odzysku (btw. wątpię żebyś coś z tej wieży wyłowił); potraktuj to jako inwestycję w siebie - bezcenne. Pomijam fakt, że nie jest to majątek nawet dla młodszego robotyka. Gdy już się wprawisz, nie będziesz musiał więcej zadawać takich pytań.

pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty.
  • Utwórz nowe...