adi1525 Napisano Wrzesień 2, 2017 Udostępnij Napisano Wrzesień 2, 2017 Witam, rozpoczynam przygodę z kartą SD i nie mogę zrozumieć pewniej rzeczy. Dołączyłem do programu wszystkie biblioteki, które pobrałem ze strony http://elm-chan.org/fsw/ff/00index_e.html i przy wywołaniu disk_initialize(), mówi mi, że nie ma funkcji MMC_disk_initialize() i rzeczywiście w żadnym pliku jej nie mam. Doczytałem na jakimś innym forum, że powinienem skorzystać z biblioteki mmc.c zamiast diskio.c. Pobrałem ją z : "FatFs sample projects for various platforms" rzeczywiście tam funkcja disk_initialize() wygląda inaczej. Tylko, że to są przykłady programu. Gdzie na stronie mogę znaleźć informacje o tej bibliotece mmc.c i skąd ona w ogóle się wzięła? Dodatkowo nie rozumiem dlaczego nie ma definicji tej funkcji disk_initialize() w pliku diskio.c czy jest jeszcze jakiś inny plik z definicjami? Z góry dziękuje za wyjaśnienie To znaczy, że plik jest do edycji? : case DEV_MMC : result = MMC_disk_initialize(); // translate the reslut code here return stat;
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »