Skocz do zawartości

Sterowanie wysokim napięciem mosfeta

wsza12345

Pomocna odpowiedź

Wysokie napięcie jest regulowane w sposób elektroniczny napewno z użyciem mikroprocesora a pewnie ich nawet większej ilości. W maszynie można regulować siłę wyrzutu długość wyrzutu, i opóźnienie ich załączania w bardzo prezyzyjny sposób. Cóż, niewiele z tego co napisałeś jest dla mnie zrozumiałe. i raczej wiele Ci nie powiem na temat budowy tej maszyny bo po prostu nie znam szczegłółów tak zaawansowanej elektroniki jak dla mnie.

Załóżmy hipotetycznie na razie że piezo jednak spełnią swoją rolę i niech pozostaną w tej maszynie. Po zwiększeniu ciśnienia na nich działają w miarę. Nie dają radę tylko największym i najciężejszym obiektom których nie ma tak dużo.

Największym problemem teraz jest słabe widzenie maszyny. Służyć ma ona do sortowania fasoli ze względu na kolor. wcześniej pracowała z kaszą stąt te słabe wyrzutniki -zawory piezo.

Największym problemem teraz jest to, że żle rozróżnia kolory i z pozycji menu nie da się więcej z niej wycisnąc. Maszyna ma tak jakby zbyt małą ostrość/ tolerancje na kolor. Za dobry produkt uważa fasolę białą oraz zółtą, odrzuca tylko bardzo czarne obiekty. Trzeba by przesunąć tą granicę wyżej. Kamery mają "widzieć" plamki już od 0,5 mm a tym czasem tak to nie działa.

Serwisant powiedział mi, ze trzeba skalibrowac kamery oscyloskopem, po każdym przestawieniu transporcie maszyny który miał miejsce, ale od 2 miesięcy nie kwapi się aby to zrobić ponieważ ponad 10 letnie maszyny nie mają już wsparcia technicznego z ich strony i mogą się nią zająć zależnie od własnego humoru.

W menu jest pewien tryb który włącza się do kalibracji kamer. Wyświetla szumy kamer podane w liczbach i trzeba je weryfikować z oscyloskopem, nie rozumiem tej procedury ale mogę podesłać instrukcję obsługi w której jest to opisane. Szukam kompetentnej osoby która mogłaby mi rozwiąć problem ze złym rozróżnianiem kolorów. Najlepiej aby przyjechała do domu i to zrobiła za pieniądze.

Jeśli któś byłby zainteresowany lub zna kogos kto mógłby to zrobić, proszę dać znać.

marek1707 podaj email to podeslę Ci tą instrukcję może coś więcej się dowiesz na ten temat i bardzo dziękuję za zainteresowanie tematem.

.