Skocz do zawartości

Jak zainkludować pliki z folderu

multidot

Pomocna odpowiedź

Nie wiem czy Ci pomogę ale ja robię w ten sposób, że importuje do folderów inc i src te pliki w postaci linków, co pozwala mi trzymać pliki w dowolnym miejscu(u Ciebie by były w folderze LCD) a dokonanie zmiany w pliku jest widoczne z linku oraz z głównego źródła.

Robię to po przez kliknięcie prawym przyciskiem myszy na folderze src w przypadku pliku.c lub inc w przypadku pliku.h i wybieram opcje import.

Następnie w General zaznaczam opcje File System. W nowym oknie, w polu From directory należy wskazać folder, z którego chcemy importować, w Twoim przypadku wskazujesz ścieżkę do pliku LCD i zaznaczasz plik który chcesz importować(w oknie po prawej powinny znajdować sie pliki z folderu LCD).

Teraz ważne: rozwijasz opcje Advanced i zaznaczasz opcje Create links in workspace

Dodajesz w programie include z nazwą pliku.h

No i chyba tyle.

Metoda może nie najlepsza ale działa 😉 Fajnie by było w sumie gdyby ktoś inny podzielił się w jaki sposób to robi, bo nie sądzę żeby tu nie było osoby, która takie rzeczy robi.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.