multidot Napisano Czerwiec 25, 2018 Udostępnij Napisano Czerwiec 25, 2018 Cześć 😉 Taki problem jest bo mam katalog LCD w którym mam funkcje do HD44780 ale nie wiem jak je zainkludować w main.c takie coś się dzieje. Jeżeli plik.c i plik.h sa w folderze src to wszystko śmiga jak powinno. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
matelekt Czerwiec 26, 2018 Udostępnij Czerwiec 26, 2018 Nie wiem czy Ci pomogę ale ja robię w ten sposób, że importuje do folderów inc i src te pliki w postaci linków, co pozwala mi trzymać pliki w dowolnym miejscu(u Ciebie by były w folderze LCD) a dokonanie zmiany w pliku jest widoczne z linku oraz z głównego źródła. Robię to po przez kliknięcie prawym przyciskiem myszy na folderze src w przypadku pliku.c lub inc w przypadku pliku.h i wybieram opcje import. Następnie w General zaznaczam opcje File System. W nowym oknie, w polu From directory należy wskazać folder, z którego chcemy importować, w Twoim przypadku wskazujesz ścieżkę do pliku LCD i zaznaczasz plik który chcesz importować(w oknie po prawej powinny znajdować sie pliki z folderu LCD). Teraz ważne: rozwijasz opcje Advanced i zaznaczasz opcje Create links in workspace Dodajesz w programie include z nazwą pliku.h No i chyba tyle. Metoda może nie najlepsza ale działa 😉 Fajnie by było w sumie gdyby ktoś inny podzielił się w jaki sposób to robi, bo nie sądzę żeby tu nie było osoby, która takie rzeczy robi. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź