Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Cześć,

według mnie "Microsoft Kinect 2.0" ma większy sens. Jest dużo tańszy i są dostępne dobre API programistyczne (zarówno oryginalne Microsoft dla Windows jak i 'open-source' dla Linux/Windows). Poza tym można znaleźć dużo gotowych projektów "open-source" (Github) opartych na Kinect'cie (np. skanery 3D, algortymy SLAM dla robotów).

Pozdrawiam

Zależy od zastosowań.

Przykładowo, na moje potrzeby Kinect był za duży, za ciężki, miał zbyt duży pobór mocy i zbyt dużą odległość minimalną.

Ale, przyznaję, jakość głębi jest wyższa.

• Lubię! 2
Dnia 7.02.2019 o 16:41, MTDzi napisał:

Zależy od zastosowań.

Przykładowo, na moje potrzeby Kinect był za duży, za ciężki, miał zbyt duży pobór mocy i zbyt dużą odległość minimalną.

Ale, przyznaję, jakość głębi jest wyższa.

Cześć,

Przyznaję, że rozmiar i ciężar może być dużym problemem w przypadku Kinect'a. Głównie chodziło mi o ilość dostępnego w sieci kodu dla Kinect'a.

Pozdrawiam

• Lubię! 1
  • 1 miesiąc później...

Cześć,

RealSense już "poszedł", co do ZEDa -- nie zastanawiałem się nad tym, a co do podwozia -- niestety, nie jest na sprzedaż.

Ale może tak: jaka cena za ZEDa Pana interesuje?

ZEDa używałem mniej, jest w idealnym stanie, jedyne co wygląda na używane,  to pudełko, którego używałem jako podstawki pod model.

• Lubię! 1
(edytowany)

Więc czy byłby Pan zainteresowany sprzedażą Zeda ? Jeśli tak to w jakiej cenie? Normalna cena to 449 dolarów z tego co widziałem. Myślę że 1200 zł  mógłbym dać  ;))

Pozdrawiam

Edytowano przez Piki1989
Rozwinięcie wypowiedzi

OK,

cena mi odpowiada.

Jeszcze dam znać, bo miałem razem z kolegami w planach pewien projekt związany z ZEDem, ale z racji, że żaden z nas nie ma na niego czasu, nie widzę sensu, żeby sprzęt miał się kurzyć.
Więc prosiłbym o odrobinę cierpliwości, dam znać o 20:00 jaka jest ostateczna decyzja.

• Lubię! 1

Dobrze,

kamerka jest na sprzedaż, ale muszę sprostować: są ślady użytkowania, załączam zdjęcia.
Wrzuciłem też filmik naYT: 

Jeśli Pan potwierdza zainteresowanie, to danymi możemy wymienić się w wiadomości prywatnej.

IMG_20190324_152425.jpg

IMG_20190324_152401.jpg

IMG_20190324_151827.jpg

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...