jakub51996 Napisano Grudzień 1, 2019 Udostępnij Napisano Grudzień 1, 2019 (edytowany) Witam. Chciałem zrobić serwer tcp na esp32 który by miał odbierać dane z esp32 (wysyła mu dane wilgotność i temperaturę) do celowo ma być dwa takie esp32 z czujnikami. Tutaj ma problem bo serwer odbiera dane od czujników tylko ,że odbiera je po kolej i na wyświetlaczu mogę wyświetlić tylko wartość np temperatury z czujnika pierwszego( chciałbym aby można wyświetlać wilgotność i temperaturę z czujnika 1 na raz a po naciśnieciu przycisku nastąpiła zmiana na wartość czujnika 2). Nie wiem jak mogę to zrobić liczę na każdą pomoc, proszę też o jakieś podobne przykłady. #include <WiFi.h> #define SLEEP_TIME_SECONDS 10 const char* ssid ="xxx"; const char* password ="xx"; WiFiServer server(8088); void setup() { Serial.begin(115200); Serial.print("Connecting to "); Serial.println(ssid); /* connecting to WiFi */ WiFi.begin(ssid, password); /*wait until ESP32 connect to WiFi*/ while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) { delay(1000); Serial.print("."); } Serial.println(""); Serial.println("WiFi connected with IP address: "); Serial.println(WiFi.localIP()); /* start Server */ server.begin(); } void loop() { /* listen for client */ WiFiClient client = server.available(); uint8_t data[30]; if (client) { Serial.println("new client"); /* check client is connected */ while (client.connected()) { if (client.available()) { int len = client.read(data, 30); if(len < 30){ data[len] = '\0'; }else { data[30] = '\0'; } Serial.print("client sent: "); Serial.println((char *)data); } } } } Edytowano Grudzień 2, 2019 przez jakub51996
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »