domar Napisano Grudzień 1, 2019 Udostępnij Napisano Grudzień 1, 2019 Witam, jestem raczej początkującym "adoratorem" Nucleo, problem mój polega na tym że podczas debuggowania w Eclipse wyrzuca mi okienko: "OpemOCD child process termination; Reason:; Unplugged target during debug session", do tego na konsoli ostatnie linijki wyglądają tak: ** Programming Finished ** ** Verify Started ** Error: jtag status contains invalid mode value - communication failure Info : Previous state query failed, trying to reconnect Error: jtag status contains invalid mode value - communication failure Error: error executing cortex_m crc algorithm embedded:startup.tcl:476: Error: ** Verify Failed ** in procedure 'program' in procedure 'program_error' called at file "embedded:startup.tcl", line 521 at file "embedded:startup.tcl", line 476 całą niedzielę spędziłem na szukaniu i znalazłem xPAcka ale nie mogę znaleźć jak go pobrać, w sumie to nie wiem nawet czy jest taka potrzeba. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gość Grudzień 2, 2019 Udostępnij Grudzień 2, 2019 (edytowany) Sprawdził bym na innym IDE. Może tu coś znajdziesz https://balau82.wordpress.com/2014/11/11/st-nucleo-f103rb-works-with-openocd-0-8-0/ Edytowano Grudzień 2, 2019 przez Gość Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »