Skocz do zawartości

TensorFlow - początki (problem z instalacją)

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witajcie! 
Jestem nowym użytkownikiem forum więc za wszystkie uchybienia z góry przepraszam i prosze o konstruktywne uwagi  😉 

Przychodzę do was z pytaniem czy ktoś bawił się TensorFlow? Jeśli tak to prosiłbym o podpowiedz z intalacją tego oprogramowania gdyż mimo korzystania z instrukcji na oficjalnej stronie link nie mogę sobie dać z tym rady i nie wiem co robię źle. 🤔 Mam też probl;em z zainstalowaniem Microsoft Visual C++ link2 (odnośnik podany w instrukcji TensorFlow).

Z góry dzięki za wszelką pomoc 😀

Właściwie to utykam już na pierwszym punkcie tj. zainstalowanie środowiska python'a, niby go zainstalowałem i wszystko jest okej ale już nie umiem zrobić punktu 2 tej instrukcji.

@MasterSquirrel Co masz na myśli "umiem zrobić punktu 2 tej instrukcji"?

Wyskakuje jakiś błąd? Podczas realizacji komend?

Może pominąłeś któryś podpunkt w pierwszym punkcie, np. włączenie długich ścieżek w Windows lub zainstalowałeś nieodpowiednią wersje pythona?

21 godzin temu, MasterSquirrel napisał:

W zasadzie nawet nie wiem gdzie powinienem wpisać te komandy....

Tutaj masz poradnik wideo, może z jego pomocą przejdziesz przez instalacje bezproblemowo 😉 

Jak już zainstalujesz TF, to polecam rozpoczęcie nauki od tutoriali o KERAS. Ta nakładka bardzo ułatwia tworzenie modeli i trening. Odkąd stał się oficjalnie częścią TF, nie musisz go instalować dodatkowo i można go importować z tf.keras.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...