Skocz do zawartości

Czasopisma związane z elektroniką

Jakie gazety o elektronice kupujecie?  

94 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie gazety o elektronice kupujecie?

• Nic nie kupuje
      47
    • EDW
      25
    • Elektronika Praktyczna
      3
    • Elektronika Praktyczna i edw
      14
    • Inne
      5

Ankieta jest już zamknięta!

Pomocna odpowiedź

Może odejdę od tematu, ale niedawno napisałem do EdW maila z propozycją stworzenia działu o automatyce i robotyce, ciekawe jakie będą opinie... 🙂

Ja raz do nich też pisałem w tej sprawie i nic specjalnego się nie dowiedziałem. Było kilka rzeczy z robotyki w EDW nie mówiąc o jakiś prostych czujnikach, ale w EDW 11/04 jest artykuł Robot Edukacyjny ,,Samojeździk".

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Poczytałem trochę młodego technika, i jeśli mam być szczery, to nic ciekawego tam nie ma 😖

• 2 tygodnie później...

może i tak... ja kupuje tylko dlategoz, że na końcu jest jakiś eksperyment :->.

UWAGA: TYLKO DLA POCZĄTKUJĄCYCH ❗

• 1 miesiąc później...

Do niedawna kupowałem jeszcze edw (nawet prenumeratorem byłem), lecz od pewnego czasu wydało mi sie to jakieś nudne, proste, za łatwe...

Kupiłem pare nr ep lecz tego do końca nie rozumiem, no wiecie procesory i to bardzo różne.

Teraz to tylko czytam artykuły związane z procesorami i jesli mi sie któryś z projektów spodoba to wtedy biore sie do poznania tego proca oraz projektu bliżej....

a tak ogólnie jeśli coś potrzebuje zrobić to przeważnie samemu sie z tym zmagam lub przerabiam jakieś schematy, na moją korzyść 😉

Sorki ze tak duzo napisałem, no ale..... 😋

//daniel93

Sorki ze tak duzo napisałem, no ale..... 😋

To bardzo dobrze, że dużo napisałeś, dzięki temu dioda się rozwija i idzie do przodu 🙂

Ja nie kupuje czasopism, trudno się zdecydować który tytuł wybrać, w każdym zawsze jest coś interesującego. Natomiast wole je pożyczać! Coś ciekawego, to rysuje schemacik w notesie bądź kseruje.

• 2 tygodnie później...

ej, "edw" czyta się: e - de - wu ... tak ? Bo pytałem się gościa w kiosku i mówił że nie miał czegoś takiego i nie słyszał o tym 😥

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...