Gamer_1998 Napisano Marzec 7, 2021 Udostępnij Napisano Marzec 7, 2021 Nie działa mi matryca. Wszystkie kabelki dobrze podłączone, napisałem dobry program i się MaxMatric w programie nie podświetla na czerwono. #include <MaxMatrix.h> int DIN = 7; int CS = 6; int CLK = 5; int Matryc = 1; MaxMatrix Matryca(DIN, CS, CLK, Matryc); char E[] = {8,8,0,0,126,82,66,0,0,0,}; void setup() { Matryca.init(); Matryca.setIntensity (15); } void loop() { Matryca.writeSprite(0, 0, E); delay(1000); } Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
PowerTGS440 Marzec 7, 2021 Udostępnij Marzec 7, 2021 Z dobrej strony podłączyłeś ? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gamer_1998 Marzec 7, 2021 Autor tematu Udostępnij Marzec 7, 2021 24 minuty temu, PowerTGS440 napisał: Z dobrej strony podłączyłeś ? Tak. 2 godziny temu, Gamer_1998 napisał: MaxMatrix Tutaj mi się nie chce podświetlić na czerwono. A powinno. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
PowerTGS440 Marzec 9, 2021 Udostępnij Marzec 9, 2021 (edytowany) Użyj innych bibliotek i sprawdź. #include <MD_Parola.h> #include <MD_MAX72xx.h> #include <SPI.h> #define HARDWARE_TYPE MD_MAX72XX::FC16_HW #define MAX_DEVICES 1 #define CLK_PIN 13 #define DATA_PIN 11 #define CS_PIN 10 MD_Parola P = MD_Parola(HARDWARE_TYPE, CS_PIN, MAX_DEVICES); void setup() { P.begin(); P.setIntensity(0); } void loop() { if(P.displayAnimate()) { P.displayText("TEST",PA_LEFT,50,1,PA_SCROLL_LEFT,PA_SCROLL_LEFT); } } Edytowano Marzec 9, 2021 przez PowerTGS440 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź